Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Πώς πήγαν τα K-dramas του 2022 από πλευράς τηλεθέασης στην Κορέα;

 

Official posters by KBS (2.Young Lady and Gentleman, 1.It’s Beautiful Now, 4.Three Bold Siblings) and JTBC (3.Reborn Rich)

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα κάνω τον απολογισμό στα K-dramas που είδαμε το 2022 και πώς τα πήγανε στους πίνακες τηλεθέασης ή στους πόντους που μάζεψαν στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Έτσι, παρακάτω θα κάνω μια μικρή ανάλυση για τα πρώτα 25 K-dramas και στη συνέχεια, μια μικρότερη για τα υπόλοιπα, ενώ θα αναφερθώ στο τέλος του άρθρου και για τα K-dramas, που δεν τα πήγαν καλά και οι τηλεθέασεις βρέθηκαν και κάτω από το 1% τηλεθέαση. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί την αξία των K-dramas, γιατί είδα σειρές με χαμηλές τηλεθεάσεις που ήταν πάρα πολύ καλές και προφανώς, δεν τα πήγαν καλά, γιατί οι τηλεθεατές είχαν ξεκινήσει να βλέπουν μια άλλη σειρά την ίδια ώρα ή κάποιο άλλο πρόγραμμα. 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Η δική μου αγαπημένη λίστα με K-dramas του 2022

 

1. =Big Mouth (Credits: MBC) 2.Weak Hero Class 1 (credit: Wavve), 3.Under The Queen's Umbrella (credits: tvN, TVING), 4.Uncle (credit: TV Chosun, 5.One Dollar Lawyer (credit: SBS), 6. Shadow Detective (credit: Disney+)

Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα K-dramas του 2022, σύμφωνα με τη δική μου γνώμη. Πρόσθεσα όλες τις σειρές που μου έμειναν και έβαλα βαθμολογία από 10 έως 9. Μπορεί να ξέχασα και κάποιες άλλες, αλλά έβαλα όσες θυμόμουν. Σε κάποιες σειρές έχω την ίδια βαθμολογία, αλλά άλλες τις έχω πιο πάνω και άλλες πιο κάτω. Βλέποντας κάποιες σειρές που είχαν την ίδια βαθμολογία, έκλεισα τα μάτια μου και είπα με το χέρι στην καρδιά ποια θεωρώ ελαφρώς καλύτερη από την άλλη και κάποιες ήταν το ίδιο για μένα. Έτσι, προέκυψε αυτή η κατάταξη και με ισοβαμίες. Ποια είναι η δική σας λίστα;

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Η γνώμη μου για τα K-dramas που προβάλλονται τώρα

 

1. Missing: The Other Side 2 - Photo= tvN, TVING, 2. Red Balloon - Photo= TV Chosun, 3. The Forbidden Marriage - Photo= MBC

 

Σκέφτηκα ότι είναι πολλές οι σειρές που βγαίνουν συνεχώς και πολλές και αυτές που έρχονται. Έτσι, σκέφτηκα να σας παρουσίασω τη γνώμη μου για τις σειρές που παίζουν τώρα στην Κορέα, μικρές αλλά και μεγάλες σειρές. Έτσι, θα ξέρετε τι να δείτε ή τι να περιμένετε από μια σειρά. Φυσικά, όσο καλύτερα μπορώ, γιατί δε θέλω να πω την υπόθεση της σειράς ή κάποια σημεία και να κάνω spoiler.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Ποια K-dramas θα κάνουν πρεμιέρα τον Ιανουάριο, 2023

 

Official posters by SBS and Coupang Play
 

8 συνολικά K-dramas θα προβληθούν τον Ιανουάριο του 2023, από τα οποία το ένα έκανε ήδη πρεμιέρα. Έχουμε μια πληθώρα από επιλογές, αφού έχουμε ρομαντικές κομεντί, εργασιακές σειρές, θρίλερ, φαντασίας αλλά και μια ιστορική. Παρακάτω, θα σας παρουσιάσω τις σειρές μία προς μία. 

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Οι Κορεατικές σειρές που θα προβληθούν το 2023 από το Netflix

Photo = collage with photos by Netflix 

 

• A Time Called You (12 επεισόδια με πρωταγωνιστές την Jeon Yeo Been και τον Ahn Hyo Seop) • Black Knight (σειρά 6 επεισοδίων με πρωταγωνιστές τον Kim Woo Bin, την Esom και τον Song Seung Heon) • Celebrity (12 επεισόδια με πρωταγωνιστές την Park Gyu Young, τον Kang Min Hyuk, τη Lee Chung Ah και τον Lee Dong Gun) • Chicken Nugget (12 επεισόδια με πρωταγωνιστές την Kim Yoo Jung, τον Ryu Seung Ryong και τον Ahn Jae Hong)

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...