Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Κορεατική κουζίνα στο νέο pop-up εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη

 

Το KIM PUSHED THE BUTTON αποτελεί την εναλλακτική πρόταση για φαγητό στους Θεσσαλονικείς.

Πριν λίγες μέρες, έβλεπα βιντεάκια και φωτογραφίες στο Instagram, όταν έπεσα ξαφνικά πάνω σε μια ανάρτηση της σελίδας @kimpushedthebutton. Κλίκαρα για να δω περισσότερα και ενθουσιάστηκα με τη νέα είδηση που θα μοιραζόμουν με τους φίλους μου στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, αφού το είπα σε όλους, έκανα κράτηση και πήγα να δοκιμάσω την Τρίτη 28 Νοεμβρίου κορεατικά εδέσματα που στόχεψα πριν καν πάω εκεί. Έλεγξα τα φαγητά, κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο από το μενού που είχε αναρτήσει η σελίδα του εστιατορίου και έκανα τις επιλογές μου, αφαιρώντας αυτά που είχαν θαλασσινά λόγω αλλεργιών.

Το εστιατόριο είναι σε εύκολο σημείο, αφού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Τσιμισκή 22. Αν έρχεσαι από ανατολικά, περνάς την πλατεία Αριστοτέλους και θα το βρεις λίγα βήματα πιο κάτω. Διασχίζεις την όμορφη είσοδο, ανοίγεις την πόρτα και βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο εστιατόριο, το Pelosof. Ένας από το προσωπικό με συνόδεψε προς τα αριστερά και κατέβηκα τα σκαλάκια που οδηγούσαν στο “Kim Pushed The Button”. Εκεί, σέρβιραν παλιότερα λεβαντίνικη κουζίνα (εδέσματα της ανατολικής Μεσογείου) και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε ένα pop-up & bbq experience εστιατόριο, που θα εγκαινιάζει μια νέα θεματική ενότητα κάθε μήνα. Η αρχή αυτής της ιδέας έγινε τον Νοέμβριο με την κορεατική κουζίνα, που είναι πλέον αγαπητή και στην Ελλάδα. Το εστιατόριο λειτουργεί από τις 20:00 η ώρα με αρχικό στόχο να συνεχίσει να σερβίρει κορεατικά εδέσματα για ένα μήνα και μετά να συνεχίσει με άλλη κουζίνα. Το εστιατόριο λειτουργεί κάθε Τρίτη – Σάββατο, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να πάτε να φάτε.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή και φιλική και ένιωσα λες και έτρωγα στο σπίτι μου. Ο χώρος έχει πολλές γωνιές για ν’ απολαύσεις τις γαστρονομικές επιλογές σου με την ησυχία σου ή δίπλα σε άλλο κόσμο και οι επιλογές είναι πολλές. Η κυρία Εβίτα Ναλμπαντίδου μας εξυπηρέτησε με ένα ζεστό χαμόγελο και έδωσε πληροφορίες για το κάθε πιάτο. Η σεφ, Μαρία Ιβάνοβα από την Περσία και το προσωπικό στην κουζίνα είναι γνώστες της ασιατικής κουζίνας και έκαναν εξαιρετική δουλειά στο μαγείρεμα και την παρουσίαση των πιάτων. Μάλιστα, αποφάσισαν να σερβίρουν λιγότερο καυτερά φαγητά σε σχέση με τα πρωτότυπα, ώστε να είναι πιο κοντά στις δυτικές γεύσεις. Υπάρχει, όμως και η δυνατότητα επιλογής πιο καυτερού φαγητού, όπως το πρωτότυπο και θα το έχεις αν το ζητήσεις. Εγώ δεν το ήθελα.

Η σούπα και το τηγανητό κοτόπουλο ήταν από τα ορεκτικά που τιμήθηκαν δεόντως.

Επέλεξα σότζου με γεύση λίτσι (υπήρχε ποικιλία από σότζου, soju puff, δύο είδη μαγκγκολι, κορεατικά ροφήματα, κρασιά, μπίρες, κ.τ.λ.) και φυσικό μεταλλικό νερό Τοσκάνης, ενώ διάλεξα τη σούπα λαχανικών με τόφου και γκότσουτζανγκ (soondooboo vegetable soup with tofu and gochujang) ως πρώτο πιάτο και ήταν ό,τι έπρεπε για αρχή. Ήταν ελαφρύ και προετοίμαζε το στομάχι σου να δεχτεί όλα τα καλούδια. Δεν ήταν πολύ καυτερή. Θα την έλεγα ήπια και αρκετά εύγευστη. Θεωρώ πως είναι το κατάλληλο πιάτο για να ξεκινήσετε το κορεατικό ταξίδι γαστρονομίας. Όμως, έχει και άλλα πιάτα, όπως το τηγανητό κοτόπουλο (KFC Korean Fried Chicken) που ήταν γλυκό, καθόλου καυτερό και πολύ πολύ νόστιμο. Στην κυριολεξία, το αγαπήσαμε. Διάλεξα δύο ορεκτικά και όχι barbeque. Όμως, ένιωθα πως με γλυκοκοίταζαν τα μπουλγκόγκι (bulgogi beef ribs & vegetables) κι εγώ γύρισα το κεφάλι μου από την άλλη και είπα στον εαυτό μου ότι θα είναι η επόμενη επιλογή μου μια άλλη φορά. 

Το τηγανητό ρύζι με kimchi δεν ήταν καυτερό και αγαπήθηκε πολύ στο σπίτι.

Από τα συνοδευτικά (Banchan Side Dishes) οι επιλογές είναι δύο και διάλεξα το τηγανητό ρύζι με κίμτσι (kimchi fried rice), το οποίο δεν ήταν καυτερό και έχω στα υπόψη μου τις πατάτες (gamja jorim braised potatoes with kombu & mirin) για αργότερα. Το κίμτσι είναι χειροποίητο και τα λαχανικά, όπως το καροτάκι δίνουν έξτρα γεύση στο ρύζι. Ό,τι περίσσεψε το πήρα πακέτο στο σπίτι και οι δικοί μου το τίμησαν δεόντως. Δεν έμεινε τίποτα στο κουτί. Στην κυριολεξία. 

Να πω ότι προσπάθησα να φάω με τα τσόπστικς, έκανα δύο αποτυχημένες προσπάθειες, με φώναζε το πιρούνι και χοροπηδούσε μέσα στην ειδική θήκη για να το επιλέξω και είπα να μην το κακοκαρδίσω. Τόση προσπάθεια έκανε!! (Προνοητικοί στο “Kim Pushed The Button”) Με λίγα λόγια, όποιος διστάζει για το θέμα των τσόπστικς δεν υπάρχει θέμα. Σε κάθε τραπέζι, υπάρχουν και πιρούνια, ώστε ν’ απολαύσουμε απερίσπαστοι τα εδέσματα. 

Τα ντόνατς συνδυάζονταν υπέροχα με τη σοκολάτα και το παγωτό βανίλια.

Δύο επιλογές υπάρχουν στα γλυκά και δοκίμασα τα ντόνατς (kkwabagei twisted korean donuts with chocolate sauce & vanilla ice cream) με ρευστή σοκολάτα που ρίχνεις πάνω από το ντόνατς και παγωτό βανίλια. Έκοψα το ντόνατς σε μικρά κομμάτια, το βούτηξα στη σοκολάτα, πήρα και λίγο παγωτό βανίλια και ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος για να κλείσεις μια υπέροχη γευστική βραδιά. Το παγωτό, που είναι θρυμματισμένος πάγος, (bingsu frozen iced exotic fruits & meringues with chocolate cream) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι ένα επιδόρπιο που προτιμούν οι Κορεάτες και δεν έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά θέλω να το κάνω.

Το μενού με το φαγητό και τα ροφήματα.

 Βλέπετε, οι επιλογές είναι πολλές και στεναχωριέσαι όταν δεν μπορείς να δοκιμάσεις με την πρώτη επίσκεψη όλα όσα στάμπαρες. Πάντως, ρώτησα να μάθω ποια είναι τα φαγητά που προτιμά ο κόσμος και μου είπαν ότι τα πιο δημοφιλή εδέσματα είναι το Ssam pork belly with gochujang and lettuce rice, το KFC Korean Fried Chicken και το Korean Tuna Tartar.

* Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις πακέτο φαγητό στο σπίτι.

* Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση πριν πάτε στο εστιατόριο στο τηλέφωνο: 694 6744472

 Photos credits: Dovletoglou Eftychia - Korean Dramas (Greek Fans)

Επιμέλεια άρθρου: Dovletoglou Eftychia - Korean Dramas (Greek Fans)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...