Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Η γνώμη μου για το variety show “I Am Ground” και η γνώμη μιας Ελληνίδας που πήρε μέρος ως παίκτρια

 

Αφίσα της εκπομπής "I Am Ground" και φωτογραφία με τους καλλιτέχνες και τις Adore Us. Photos: ENA, Adore Us

Το κορεατικό variety show “I Am Ground” των καναλιών ENA και Channel A έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα και Ρόδο για μια εκπομπή 4 επεισοδίων, που σκοπό είχε να παρουσιάσει κορεατικά παιχνίδια στους ξένους και να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Ένας ακόμα στόχος ήταν να δουν αν μέσα από τα κορεατικά παιχνίδια, λαοί με διαφορετικές κουλτούρες θα μπορούσαν να συνυπάρξουν, να διασκεδάσουν, να γίνουν φίλοι και να τα συστήσουν και σε άλλους και αυτό που μπορώ να πω βλέποντας και τα 4 επεισόδια της εκπομπής είναι ότι ο στόχος επετεύχθη. 

 

Photos: Esquire, CAMPUS PLUS, SURE, SPLASH

Τέσσερις καλλιτέχνες από την κορεατική σόου μπιζ δέχτηκαν την πρόκληση να κάνουν διεθνείς φίλους μέσω δημοφιλών K-games και οι Έλληνες χαρήκαμε όταν είδαμε τους ηθοποιούς Lee Sang Yeob (My Lovely Boxer, Eve, Once Again, κ.α.), τον Kim Min Gue (Heavenly Idol, A Business Proposal, Snowdrop, κ.α.). Μαζί τους ήταν και ο τραγουδιστής και MC, Hwang Kwang Hee του μουσικού συγκροτήματος ZE:A και ο Son Dong Pyo του μουσικού συγκροτήματος MIRAE. Όταν έγινε γνωστό μέσω του TikTok και του Facebook η παρουσία των καλλιτεχνών στην Αθήνα τον Νοέμβριο, έγινε viral ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Πολλοί βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αναζητώντάς τους και κάποιοι κατάφεραν να τους δουν. 

Εγώ αναγνώρισα αμέσως τον Lee Sang Yeob και τον Kim Min Gue, αλλά θυμήθηκα και τον Hwang Kwang Hee, αφού είναι παλιός στον χώρο της K-pop και εμφανίστηκε και σε κάποιες σειρές με τελευταία εμφάνισή του στη σειρά του Netflix, The Glory σε μια guest εμφάνιση. Δεν ήξερα τον μικρό Son Dong Pyo, που όμως κατάφερε να κλέψει την προσοχή με τη θετική ενέργειά του και τη χαρούμενη διάθεσή του. Τους αγάπησα όλους κι αυτό που πρόσεξα είναι ότι οι διαφορετικοί χαρακτήρες τους είχαν μια υπέροχη σύνδεση, με αποτέλεσμα να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.  

Ο Sang Yeob ως ο μεγαλύτερος της παρέας πήρε τη φιλοφρόνηση ότι μοιάζει με 21 ετών, ενώ είναι 40 και εξηγούσε στους υπόλοιπους την ελληνική ιστορία, δείχνοντας ότι είχε μελετήσει και φρόντιζε τους μικρότερους. Η ερώτησή του για το αν είναι σίγουρη η κοπέλα ότι είναι αυτός ο ηθοποιός στον οποίο αναφέρεται, όταν συνάντησαν στον Αττικό Ζωολογικό Κήπο την ομάδα των Αλβανών φοιτητών που ήρθαν για σχολική εκδρομή στην Ελλάδα, ήταν τόσο γλυκιά. Ήθελα να ήμουν εκεί και να τον διαβεβαίωνα σε πόσες σειρές τον είχα δει, αναφέροντας τους πρώτους main roles του στις οικογενειακές σειρές “Give Love Away” και “House of Bluebird” ώστε να διαπίστωνε ότι όντως τον γνώριζα. Από την άλλη, ο Kim Min Gue είναι αγαπημένος ηθοποιός στους Έλληνες, κυρίως εξαιτίας του ρόλου του στη σειρά “A Business Proposal”, αλλά ως K-drama fan, εγώ τον γνώριζα και από προηγούμενους ρόλους του, όπως το We Are Peaceful Brothers, Perfume και άλλες

Στιγμιότυπα από την εκπομπή "I Am Ground". Photos: screenshot by Channel S
 

Αγάπησα τις αντιδράσεις όλων όταν έβλεπαν ένα μέρος που τους άρεσε και που τα έβρισκαν όλα υπέροχα. Όμως, τους αγάπησα κι άλλο όταν συναντούσαν κόσμο που ήξεραν λίγα κορεατικά ή όταν τους έλεγαν ότι τους ήξεραν. Θυμάμαι το πόσο χάρηκαν ο Dong Pyo και ο Kwang Hee όταν βρήκαν κόσμο που τους είπε ότι τους ήξεραν ή όταν ζητούσαν να βγουν φωτογραφία μαζί τους. Γέλασα όταν συνάντησαν τον νεαρό Έλληνα που "μάλωσε" τον Kim Min Gue για τη συμπεριφορά του απέναντι στον χαρακτήρα της Seol In-ah από τη σειρά “A Bisiness Proposal” και εκείνος μετά είπε στους άλλους πόσο πετυχημένη ήταν η σειρά στο Netflix. Αγάπησα τον Dong Pyo όταν εντόπισε το δέντρο στο κέντρο της Αθήνας και εντυπωσιάστηκε που είδε τα μανταρίνια και είπε ότι μύριζαν! Επίσης, ήταν πολύ cool όταν χόρεψε. Το ίδιο γλυκός ήταν και ο Sang Yeob όταν μιλούσε με τις γάτες στη Ρόδο στο τρίτο επεισόδιο και τις έλεγε ότι δεν μπορεί να τις ταϊσει. Το 4ο επεισόδιο ήταν κάπως αδιάφορο, αφού θυμάμαι μόνο τη σκηνή που ο πατέρας μιας φαν του Kim Min Gue τον πλησίασε στο σούπερ μάρκετ και του έδωσε μια σακούλα με ψώνια. 

Στιγμιότυπα από την εκπομπή "I Am Ground" με μερικά από τα κορεατικά παιχνίδια. Photos: screenshot by Channel S

 

Γέλασα με το παιχνίδι Song-Copying Game τις προσπάθειες του Sang Yeob και του Dong Pyo να τραγουδήσουν στα ελληνικά και μάλιστα, ο δεύτερος είπε υπέροχα τον ελληνικό στίχο από το τραγούδι του Σάκη Ρουβά “Έλα Στον Χορό”, αλλά τα πήγε πολύ καλά και ο Sang Yeob στο τραγούδι “Ξημερώματα” του Κωνσταντίνου Αργυρού. Το παιχνίδι που δυσκολεύτηκα να κατανοήσω γρήγορα ήταν το I Am Ground (self-introduction game) που το κατάλαβα λίγο αργοπορημένα σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια.

Βλέποντας τα επεισόδια, έμαθα μερικά καινούργια K-games, αλλά θυμήθηκα και μερικά άλλα που ήδη ήξερα, όπως το jegichagi, το οποίο γνώρισα μεσω της κορεατικής φοιτητικής ομάδας Korea In Agora που ηρθαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να μας συστήσουν τον κορεατικό πολιτισμό. Μέσα από την εκπομπή είδαμε τα παιχνίδια I Am Ground (self-introduction game), Zero Game (οι παίκτες πρέπει να μαντέψουν πόσα δάχτυλα είναι υψωμένα - raised thumbs), Silent 007 Bang (a finger-shooting game που παραπέμπει στη γνωστή κίνηση των ταινιών του James Bond, μένοντας σιωπηλοί και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα δάχτυλα), το Mugunghwa Flower Has Bloomed Game (Korean Red Light Green Light), το παιχνίδι της Παντομίμας, στο οποίο ακόμη απορώ για το πώς βρήκε ο τελευταίος παίκτης το σκι και τον Τιτανικό. Ένα άλλο παιχνίδι που είδα ήταν το Catch A Mouse και το Hand Pushing Game που έπαιξε ο Kim Min Gue με την Ιταλίδα Ambra και θα ήθελα να ήμουν στη θέση της να πρέπει να πληρώσει το penalty ο Kim και να με πάρει στην πλάτη του σε ένα piggyback ride. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσω το ζευγάρι από την Αγγλία στο ταξίδι τους στη Ρόδο που ο άντρας έκανε γκριμάτσες στον Sang Yeob μόλις έμαθε ότι παντρεύεται σύντομα. Είχε πολύ γέλιο η αντίδρασή του, αλλά και οι αντιδράσεις των υπολοίπων.

Εκτός απ’ αυτό, διαπίστωσα ότι τρία K-games είναι κοινά με μερικά παλιότερα G-games, όπως το Mugunghwa Flower Has Bloomed Game (το Korean Red Light Green Light που γνωρίσαμε μέσω της σειράς Squid Game), η pantomime, αλλά και το Muk-jji-ppa, το οποίο έπαιξαν μια φορά κατά τη διάρκεια της εκπομπής και μια άλλη σε μια εκδοχή με περισσότερους παίκτες έχοντας τα χέρια πάνω ή κάτω και αυτό δεν το ήξερα.

1. Mugunghwa Flower Has Bloomed Game: Είναι ένα παιχνίδι που απέκτησε δημοσιότητα λόγω της γνωριμίας μας με αυτό μέσω της δημοφιλούς σειράς του Netflix, Squid Game. H γνωστή κούκλα που η μαμά την αγάπησε χωρίς να ξέρει τι έκανε στη σειρά, έλεγε το “mugunghwa kkochi piotsseumnida” και μετά πυροβολούσε όποιον κουνήθηκε. Αυτό το παιχνίδι το έπαιξα άπειρες φορές όσο ήμουν μικρή και ήταν ένα από τα αγαπημένα μου. Η ελληνική ονομασία του παιχνιδιού είναι “Αγαλματάκια Ακούνητα και Αγέλαστα” και όπως και στην κορεατική εκδοχή, ένας παίκτης φυλάει με την πλάτη γυρισμένη στους άλλους και κλειστά μάτια και επαναλαμβάνει “Αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, μέρα ή νύχτα;” και τα παιδιά κινούνται προς το μέρος του όσο το λέει. Ο παίκτης που έχει γυρισμένη την πλάτη, γυρνά για να δει αν κάποιος κουνήθηκε, γέλασε ή άλλαξε έκφραση στο πρόσωπό του. Αυτός που εντοπίζει αποχωρεί από το παιχνίδι, μέχρι οι παίκτες να τον πλησιάσουν, να τον χτυπήσουν κι αυτός να τρέξει να πιάσει κάποιον.

2. Παντομίμα: Είναι ένα κλασικό παιχνίδι που έχουμε παίξει πολλοί Έλληνες στο παρελθόν, αλλά και τώρα. Πολλές φορές στα πάρτι, παίζαμε αυτό το παιχνίδι προσπαθώντας να μαντέψουμε μια λέξη που δόθηκε από τον συντονιστή του παιχνιδιού και είχε πλάκα η προσπάθεια να τη μαντέψουμε και το πόσο διαφορετικά έφτανε στον τελευταίο παίκτη, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από τον προηγούμενο παίκτη. Σε μια εμπειρία μου όταν ήμουν δώδεκα ετών, έπαιξα αυτό το παιχνίδι ως συντονίστρια δίνοντας τη λέξη τραγουδιστής και ήταν αστείο το πόσο διαφορετικό έφτασε στον τελευταίο παίκτη και άκουσα απαντήσεις όπως χορευτής και τρελός.

3. Muk-jji-ppa: Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα σε δύο άτομα, κρίνοντας ποιος θα είναι ο νικητής σε καποια αναμέτρηση, ποιος θα διαλέξει πρώτος ή ποιος θα πάει σε μια ομάδα για το κυρίως παιχνίδι. Είναι το γνωστό παιχνίδι που παίζουμε για τους ίδιους λόγους και Στην Ελλάδα και το ελληνικό όνομα είναι η μετάφραση του rock paper scissors, δηλαδή ‘πέτρα ψαλίδι χαρτί’. Πολλές φορές έπαιξα και συνεχίζω αυτό το παιχνίδι για να μου δοθεί η επιλογή αν θα ξεκινήσω πρώτη ένα παιχνίδι ή να διαλέξω σε ποια ομάδα θα πάω να παίξω. Οι νίκες μου είναι μοιρασμένες αφού κάποιες φορές χάνω και κάποιες άλλες κερδίζω.

Στιγμιότυπα από την εκπομπή "I Am Ground" με την Ιωάννα Χρυσανθακοπούλου από τις Adore Us και τις ίδιες τις Adore Us από το πάρτι στην Αθήνα. Photos: screenshot by Channel S & Adore Us

Μίλησα με την Ιωάννα Μαρία Χρυσανθακοπούλου στις 9 Φεβρουαρίου μέσω του Instagram, η οποία ανήκει στη χορευτική ομάδα Adore Us και έπαιξαν μαζί με το βασικό καστ της εκπομπής το παιχνίδι I Am Ground. Συστήθηκε ως Joe και προσκλήθηκε και στο house party της Αθήνας παίζοντας με την κόκκινη ομάδα, μαζί με τον Kim Min Gue και τον Son Dong Pyo και μερικούς Έλληνες παίκτες, το παιχνίδι Bounce Your Waist, όπου και κέρδισε. Η Ιωάννα μού εκμυστηρεύτηκε ότι όταν εμφανίστηκε ο Son Dong Pyo ξαφνικά για πρώτη φορά, τη στιγμή που έκαναν πρόβα το χορευτικό τους, προσπάθησαν να φανούν ψύχραιμες, αλλά η έκπληξη ήταν μεγάλη. Ενθουσιάστηκαν μόλις αντιληφθήκαν ποιος ήταν και μετά όταν είδαν και τους υπόλοιπους. Στην ερώτησή μου αν ήξερε τον Lee Sang Yeob, Kim Min Gue, Hwang Kwang Hee και Son Dong Pyo από πριν, είπε ότι ήξερε τον Song Dong Pyo από κάτι βιντεάκια στο TikTok και τον Kim Min Gue από τον δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο του στη ρομαντική σειρά του Netflix, A Business Proposal. Όπως κι εγώ, έτσι κι αυτή δεν ήξερε το παιχνίδι I Am Ground και είπε ότι δυσκολεύτηκαν να το κατανοήσουν τα κορίτσια από τις Adore Us, αλλά γρήγορα κατάλαβαν τους όρους του παιχνιδιού και το διασκέδασαν πολύ. Όταν τις ρώτησα για τη συμπεριφορά των καλλιτεχνών και του συνεργείου off-camera, παραδέχτηκε ότι εντυπωσιάστηκε με το πόσο ευγενικοί ήταν μαζί τους και τα τέσσερα αγόρια, αλλά και το συνεργείο. Από το house party, γέλασε πολύ με το παιχνίδι Song-Copying Game και τις προσπάθειες των Κορεατών να μιμηθούν τα τραγούδια και ν’ αντιληφθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ποιο τραγούδι ήταν. Πέρα απ’ αυτό το παιχνίδι, άρεσε όλα όσα τους παρουσίασαν οι Κορεάτες, και ξεχώρισε τη στιγμή με τα φαγητά που δοκίμασαν και αγάπησε το tteokbokki και bibimbap.

 

Δύο φωτογραφικές αναμνήσεις από τις Adore Us με τους καλλιτέχνες. Photos: Adore Us


Original article: https://honoraryreporters.korea.net/board/detail.do?articlecate=1&board_no=17568&tpln=1 (Korea.net)

Editing/Writing: Dovletoglou Eftychia

Translation: Korean Dramas (Greek Fans)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...