Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

5 Sci-fi K-dramas που προτείνω να δείτε ανά κατηγορία

 
5 Sci-fi K-dramas που προτείνω να δείτε ανά κατηγορία. Photos: SBS, MBC, Netflix, tvN/CJ ENM

Έχω ακούσει κατά καιρούς ότι οι Κορεάτες δεν έχουν καλές sci-fi σειρές ή ότι έχουν πολύ λίγες. Με μία πρόχειρη αναζήτηση στα πηγάδια της σκέψης μου, ανέσυρα μερικές σειρές που ήρθαν στο μυαλό μου και είδα μέσω σελίδων πως τα έχουν στην κατηγορία των sci-fi σειρών. Για να είμαι ειλικρινής, κάποιες σειρές δεν περίμενα να ήταν σε αυτή την κατηγορία, αλλά στη σελίδα τα είχαν και έτσι τα έβαλα κι εδώ. Σίγουρα, υπάρχουν περισσότερες σειρές αλλά αυτές μπόρεσα να σκεφτώ και να βρω τώρα.

Η αφίσα της σειράς "The King: Eternal Monarch". Photo: SBS

The King: Eternal Monarch (2020)

Αυτή είναι μία υπέροχη σειρά με 16 επεισόδια και παράλληλους κόσμους που καθηλώνει. Πρωταγωνιστούν ο Lee Min Ho, η Kim Go Eun και ο Woo Do Hwan. Αγαπημένοι πρωταγωνιστές σε ιδιαίτερους ρόλους που σε κάνουν να συγκινηθείς, να ερωτευτείς και ν’ ανατριχιάσεις. Αγάπησα τόσο την ιστορία, όσο και την ερμηνεία, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επένδυση. Να τονίσω ότι για να δεις αυτή τη σειρά πρέπει να κολλήσεις τα μάτια σου στην τηλεόραση για να μη χάσεις τις εξελίξεις και μετά δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Είναι μία σειρά που συνεχώς γίνεται κάτι, οπότε δεν πρέπει να τρέχει ο λογισμός σου στη δουλειά την επόμενη μέρα ή στη λίστα για τα ψώνια! Δεν κάνει κιόλας! (10’/10)

Αφίσα της σειράς M. Photo: MBC (DVD Cover)

M (1994)

Η σειρά είναι παλιά, αλλά πολύ καλή και ολοκληρώθηκε σε 10 επεισόδια. Τα εφέ δεν είναι τόσο καλά για να το δεις αυτή την εποχή που έχουμε κακομάθει στα άψογα εφέ, αλλά η σειρά αξίζει ως ιστορία και ερμηνείες. Πρωταγωνιστούν η Shim Eun Ha, η Kim Jee Soo και η Yang Jung Ah. (8/10)

Αφίσα της σειράς "My Holo Love" παραγωγής Netflix. Photo: Netflix

 

My Holo Love (2020)

Είναι μία υπέροχη σειρά 12 επεισοδίων με ρομάντζο, δράση και φαντασία, που συνδυάζει άψογα τη σύγχρονη τεχνολογία (βλέπε ολογράμματα). Ήταν μία σειρά που δεν περίμενα να μου αρέσει, αλλά την αγάπησα και πρωταγωνιστούν ο Yoon Hyun Min και η Go Sung Hee. Έχει πολύ καλό σενάριο και οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους, παρόλο που δεν είναι τα μεγάλα ονόματα. (10’’/10)

Αφίσα της σειράς "L.U.C.A: The Beginning". Photo: tvN, CJ ENM

L.U.C.A: The Beginning (2021)

Είναι μία από τις αγαπημένες μου σειρές γιατί τα συνδυάζει όλα σε σωστές δόσεις, αν και κάποιες στιγμές έβρισα την πρωταγωνίστρια. Πρωταγωνιστούν ο Kim Rae Won, η Lee Da Hee και ο Kim Sung Oh. Η ιστορία ολοκληρώθηκε σε 12 επεισόδια και είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον, όπως και ο τρόπος που αποτυπώθηκε και όλες οι εξελίξεις. Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές και η σκηνοθεσία το ίδιο. (10’’’’’/10)
 

H αφίσα της σειράς "Joseon X-Files". Photo: tvN

Secret Investigation Record / Joseon X-Files (2010)

Είναι μία ιστορική σειρά φαντασίας με εξωγήινους και τα σχετικά. Είναι μία φιλότιμη προσπάθεια που τη χρονιά που την είδα, εντυπωσιάστηκα και μου άρεσε πολύ. Νομίζω ότι ήταν το 2014 όταν το είδα και ήταν μία σειρά με 12 επεισόδια. Πρωταγωνιστούν ο Kim Gab Soo, η Im Jung Eun, ο Jo Hee Bong και ο Kim Ji Hoon. (8.5/10)

 

Σειρές με ρομπότ/κλώνους:

Are You Human Too? (10/10)

Rugal (10/10)

Duel (10’’’’’/10)

Alice (10/10)

Borg Mom (9/10)

I’m Not A Robot (8/10)

 

 

Σειρές με ζόμπι/εξωγήινους/ιούς:

Happiness (10’’’’’/10)

Circle (10/10)

My Love From the Stars (10/10)

Gyeongseong Creature (9/10)

Sweet Home (10/10) & (7/10)

All Of Us Are Dead (8/10)

Glitch (8/10)

Duty After School (4/10)

 

 

Σειρές με ταξίδι στον χρόνο:

Signal (10’’’’’/10)

Tunnel (10’’/10)

Kairos (10’’’’’/10)

Train (10/10)

My Perfect Stranger (10/10)

 

 

Σειρές με φαντασία/τεχνολογία/διάστημα/πνεύματα/εγκεφάλους/δυστοπικά κ.τ.λ.

Black Knight (10’/10)

The Silent Sea (10/10)

Dark Hole (10/10)

Sisyphus: The Myth (9.5/10)

Memories of the Alhambra (9/10)

Mouse (8.6/10)

Dr. Brain (8.5/10)

Yonder (8/10)

Ice Binggoo (8/10)

Grid (7/10)

Connect (dropped it)

Melting Me Softly (dropped it)

 

Και φυσικά ν' αναφέρω και το "Moving" με τους υπερήρωες, το οποίο είναι αυθεντική παραγωγή του Disney και υπάρχει και στο ελληνικό. 

 

Επιμέλεια άρθρου: Korean Dramas (Greek Fans)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...