Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Το ταξίδι της Αναστασίας στην Κορέα

 

Photo: Anastasia Angeli


Η Αναστασία Αγγελή πήγε τον Ιανουάριο στη Σεούλ κι έκλεισε αεροπορικό και ξενοδοχείο αρχές Δεκεμβρίου. Πράγμα κατανοητό, αφού ένα ταξίδι τον Ιανουάριο στην Κορέα είναι διαφορετικό από ένα ταξίδι που κάνουν οι περισσότεροι την άνοιξη ή το καλοκαίρι κι εκεί θέλει να το προγραμματίσεις αρκετούς μήνες πριν. Πέταξε από Λονδίνο Για Σεούλ με την Air France και το αεροπορικό εισιτήριο κόστισε 640 λίρες, δηλαδή κοντά στα 750 ευρώ. Όμως, λόγω της ακύρωσης της πτήσης της επιστροφής από την Air France, γύρισε με τη συνεργαζόμενη εταιρεία KLM νωρίτερα. Δηλαδή αντί να έφευγε Τετάρτη μεσημέρι, επέστρεψε στη βάση της Τετάρτη ξημερώματα. 

Επέλεξε το ξενοδοχείο L7 Myeongdong κι έδωσε 910 λίρες (περίπου 1,070 ευρώ) που ήταν στην καρδιά του εμπορικού, τουριστικού δρόμου στη Myeongdong και είχε όλα τα καταστήματα και φαγάδικα στα πόδια της.

 

Κύριο μέλημά της ήταν να επισκεφτεί τα μουσεία και συγκεκριμένες τοποθεσίες στη Σεούλ, αλλά δεν υπολόγισε καλά το ταξίδι της και δεν μπόρεσε να πάει στα μουσεία που ήθελε, επειδή κάποιες μέρες παραμένουν κλειστά και έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτούργιας. Για παράδειγμα, στο National Museum of Korea μπαίνεις δωρεάν κι έχει ξεναγήσεις με αγγλόφωνο ξεναγό τις καθημερινές στις 10:30 και 13:00 και το ωράριο λειτουργίας διαφέρει από μήνα σε μήνα. Σε λογικά πλαίσια, είναι ανοιχτό 7 μέρες την εβδομάδα, εκτός από τις επίσημες αργίες, αλλά οι ώρες διαφέρουν από μέρα σε μέρα. Επίσης, συνηθίζεται να παραμένει κλειστό τις πρώτες Δευτέρες του Απριλίου και του Νοεμβρίου.

Ένα άλλο παράδειγμα, είναι το παλάτι Changdeokgung για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι από τις 10:00 ως τις 16:10 κι αυξάνονται οι ώρες κατά μία και δύο ώρες τους άλλους μήνες, όπως αναφέρεται και στο σάιτ του παλατιού. Επίσης, πληρώνεις ξεχωριστό εισιτήριο για να δεις και τον Μυστικό Κήπο, αλλά αυτό είναι καλύτερα να το δεις την άνοιξη που θα έχουν ανθίσει τα λουλούδια και θα έχει καρπούς στα δέντρα. 

Πήγε στα παλάτια και στο Bukchon Hanok Village. Photο: Anastasia Angeli

Η Αναστασία επισκέφτηκε την ίδια μέρα τα παλάτια Gyeongbokgung, Changdeokgung και το Bukchon Hanok Village. Είναι κοντά το ένα με το άλλο κι άξιζε να τα δεις την ίδια μέρα, αν και ο ποδαρόδρομος ήταν μεγάλος. Χαρακτηριστικά, είπε η Αναστασία ότι δε χρειάζεται να περπατήσει για το 2024 άλλο. Περπάτησε στην Κορέα τόσο πολύ που φτάνει για φέτος! Φυσικά, εδώ να πω ότι το να επισκεφτείς ένα παλάτι δεν είναι μία ώρα επίσκεψη. Για να το δεις όλο είναι παραπάνω από 2 ώρες. Πολύ παραπάνω. Μαγεύτηκε από τα παλάτια και την αρχιτεκτονική τους, αλλά στεναχωρέθηκε που δεν είδε την επίδειξη πολεμικών τεχνών στο παλάτι Gyeongbokgung, η οποία δεν είναι διαθέσιμη για το κοινό κάθε μέρα. Είδε μόνο την αλλαγή φρουράς διάρκειας 10 λεπτών περίπου. Στο φρούριο Hwaseong στη Suwon έχει επίδειξη πολεμικών τεχνών από Τρίτη – Κυριακή στις 11 η ώρα, οπότε δεν υπάρχει τίποτα τη Δευτέρα ή τις μέρες που βρέχει ή έχει υπερβολική ζέστη.

H πρώην προεδρική κατοικία. Photo: Anastasia Angeli

 
Ο Γαλάζιος Οίκος ή αλλιώς Μπλε Οίκος (πείτε τον όπως θέλετε) είναι πλέον ανοιχτός για τουρίστες και ντόπιους, αφού δε χρησιμοποιείται πια ως προεδρική κατοικία. Η Αναστασία τον είδε από κοντά κι επισκέφτηκε τα μέρη που έγιναν άλλοτε τα γυρίσματα πολιτικών σειρών και ταινιών. Είδε το προεδρικό γραφείο, τις πρώην προεδρικές κατοικίες, την αυλή κι άλλα ενδιαφέροντα μέρη από εκεί.


 

Η πλατεία Gwanghwamun. Photo: Anastasia Angeli

Επισκέφτηκε την πλατεία Gwanghwamun, που έγινε πρόσφατα η ανάπλαση και μεγάλωσε. Είναι εκεί που βρίσκονται τα αγάλματα του βασιλιά Sejong και του Ναυάρχου Yi Sun Shin και είναι λίγο πιο κάτω από το παλάτι Gyeongbokgung. Μετά την επίσκεψή της στα παλάτια πέρασε κι από εκεί τη νύχτα. 

 


 

Στην χρονιά του δράκου για τους Ασιάτες, πήγε και στον γνωστό βουδιστικό ναό Bongeunsa κι έκανε τη βόλτα της στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην αυλή και πήρε τις απαραίτητες τουριστικές μπροσούρες.


Μερικά από τα μέρη που πήγε. Photo: Anastasia Angeli

Ένα άλλο μέρος που είδε από κοντά ήταν η DMZ ζώνη. Το σημείο που χωρίζει τη Νότια με τη Βόρεια Κορέα και αγόρασε τα απαραίτητα αναμνηστικά και κάτι σοκολατάκια που υπάρχουν μόνο εκεί. Επισκέφτηκε κι άλλα μέρη, όπως το Cheonggyecheon stream, τη γνωστή βιβλιοθήκη Starfield COEX στο εμπορικό κέντρο COEX στην Gangnam και τον Πύργο Νάμσαν, όπου είδε την πόλη από ψηλά και τα λουκέτα που κρέμασαν οι άλλοι. Επισκέφτηκε την Insadong με τα μαγαζάκια και τα εστιατόριά της, το χωριό Ikseondong και την Gangnam. 

 

Μερικά από τα φαγητά που έφαγε. Photo: Anastasia Angeli
 

 Αυτό που αγάπησε ιδιαίτερα είναι το φαγητό, αλλά δοκίμασε κορεατικό φαγητό σε ένα βουδιστικό εστιατόριο που είχε υπέροχη θέα και ωραία διακόσμηση, αλλά το φαγητό δεν ήταν στις προτιμήσεις της. Είχε πολλά χορταρικά που δεν της έκαναν κλικ και το ρύζι είχε κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ. Ακολουθώντας τις οδηγίες ενός σερβιτόρου, έριξαν το τσάι μέσα στο μπολ και το ρύζι ξεκόλλησε και πήρε μια ωραία γεύση. Να σημειώσω εδώ, ότι αυτό που της άρεσε περισσότερο ήταν το τσάι που σέρβιραν από το συγκεκριμένο εστιατόριο. Όμως, πέρα απ’ αυτό, άρεσε πολύ το φαγητό του δρόμου (street food) ονόματι hotteok και κυρίως από δυο διαφορετικά μέρη που η ζύμη τους είχαν κάτι το ιδιαίτερο, σε σχέση με το πρώτο μέρος που πήγαν. Αγάπησε όλο τα τα φαγητά που έφαγε, αλλά ένα κλικ παραπάνω αγάπησε το gimbap, αλλά δεν άρεσε το kimchi. Δοκίμασε κι ένα γλυκό από matcha κι ένα fish cake, αλλά τα βρήκε αδιάφορα

 

Ένα δαχτυλίδι, παρόμοιο με το garakji που φορούσαν στις ιστορικές σειρές. Photo: Anastasia Angeli

 

Αγόρασε μερικά σουβενίρ, όπως βεντάλιες, σελιδοδείκτες, μαγνητάκια, καλλυντικά και πήρε και ένα δαχτυλίδι garakji, το οποίο όμως δεν είναι ακριβώς όπως τα δαχτυλίδια που βλέπουμε στις ιστορικές σειρές. Όπως και να ‘χει, της άρεσε κι αυτό το δαχτυλίδι και το πήρε ως ενθύμιο. Από το ταχυδρομείο πήρε συλλεκτικά γραμματόσημα και από την DMZ ζώνη αγόρασε γραμματόσημα από τη Βόρεια Κορέα

 

* Οι τιμές στο αεροπορικό εισιτήριο και το ξενοδοχείο διαφέρουν από εποχή σε εποχή και είναι ανάλογα και με το χρονικό περιθώριο που τα έκλεισες. Το ίδιο ισχύει και για το μέρος από το οποίο φεύγεις. Άλλες τιμές έχει αν τα κλείσεις από Ηνωμένο Βασίλειο κι άλλες αν τα κλείσεις από Ελλάδα. 

 Info: Anastasia Angeli

Επιμέλεια κειμένου = Korean Dramas (Greek Fans) 

Photos = Anastasia Angeli

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε για λογαριασμό της σελίδας στο Facebook: Korean Dramas (Greek Fans) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...