Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η Ελλάδα στην Κορέα


 

Photos sources = 1. 2. 3.

Πολλές χώρες φιλοξενούν κάτι από την Ελλάδα στην πατρίδα τους και μια από αυτές είναι και η Νότια Κορέα που το άρωμα της Ελλάδας το βλέπουμε σε πολλά μέρη. Πέρα από μια ζωγραφική απεικόνιση της Σαντορίνης σε σταθμό του μετρό στην Κορέα, που δυστυχώς αγνοώ το όνομα και δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει ακόμη, γιατί μου το είπε μια φίλη από Κορέα που πήγε στη Σεούλ και το είδε εκεί περίπου το 2015, και ελληνικά μνημεία προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στον Κορεατικό πόλεμο στη Σεούλ και το Μπουσάν στα κοιμητήρια, αλλά και ένα άλλο μνημείο που αναγράφεται πάνω στην πλακέτα ο εθνικός ύμνος στα ελληνικά και τα κορεατικά σε ένα πάρκο κοντά στο Μπουσάν, υπάρχουν και άλλα μέρη πιο τρανταχτά και θα σας τα παρουσιάσω ευθύς αμέσως. 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Πώς ένας Καναδός ηθοποιός κυνήγησε το όνειρό του στην Κορέα τη δεκαετία του '90

 


 

Έτυχε να δω αρκετά K-dramas και K-movies που έπαιζε ο Paul Battle, αλλά άρχισα να σκέφτομαι να του πάρω συνέντευξη όταν τον είδα στην κορεατική ταινία Hunt. Ο ρόλος του ήταν εξαιρετικός και τα κορεάτικα του άπταιστα. Ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτόν και να μου μιλήσει για τη συνεργασία του με τον Jung Woo Sung που είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός, με αποτέλεσμα να τον αναζητήσω και να βρω τα social media του. Έτσι, επικοινώνησα μαζί του και αυτός συμφώνησε να μου μιλήσει.


Μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Καναδού ηθοποιού Paul Battle, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου μέσω email.

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...