Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η Ελλάδα στην Κορέα


 

Photos sources = 1. 2. 3.

Πολλές χώρες φιλοξενούν κάτι από την Ελλάδα στην πατρίδα τους και μια από αυτές είναι και η Νότια Κορέα που το άρωμα της Ελλάδας το βλέπουμε σε πολλά μέρη. Πέρα από μια ζωγραφική απεικόνιση της Σαντορίνης σε σταθμό του μετρό στην Κορέα, που δυστυχώς αγνοώ το όνομα και δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει ακόμη, γιατί μου το είπε μια φίλη από Κορέα που πήγε στη Σεούλ και το είδε εκεί περίπου το 2015, και ελληνικά μνημεία προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στον Κορεατικό πόλεμο στη Σεούλ και το Μπουσάν στα κοιμητήρια, αλλά και ένα άλλο μνημείο που αναγράφεται πάνω στην πλακέτα ο εθνικός ύμνος στα ελληνικά και τα κορεατικά σε ένα πάρκο κοντά στο Μπουσάν, υπάρχουν και άλλα μέρη πιο τρανταχτά και θα σας τα παρουσιάσω ευθύς αμέσως. 

Photos source = click here
 

Κυριάρχο ρόλο παίζουν τα θεματικά ξενοδοχεία που αναπαριστούν τη Σαντορίνη που τόσο αγαπούν στην Ασία και φυσικά και στη Νότια Κορέα. Ένα από αυτά τα ξενοδοχεία είναι το Happy House Santorini στην πόλη Hwaseong στο Gyeonggi-do, μια περιοχή κοντά στη Σεούλ που βρέχεται από θάλασσα. Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε έτσι ώστε να θυμίζει τα λευκά σπίτια στη Σαντορίνη με τις μπλε λεπτομέρειες και έχει 3 διαφορετικά είδη δωματίων, το δωμάτιο Οία, το δωμάτιο Ημεροβίγλι και το δωμάτιο Φηρά, που έχουν ανάλογη διακόσμηση και μοιάζουν σαν τα δωμάτια που έχουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη.

 

Photos source = click here

 
Η πόλη Samcheok στο Gangwon-do της Νότιας Κορέας έχει το θεματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Sol Beach Hotel & Resort στην παραλία Sol, που όλο το ξενοδοχείο είναι μια μινιατούρα της Σαντορίνης. Κυριαρχεί το λευκό και το μπλε, η γνώριμη λευκή ελληνική εκκλησία με τον μπλε τρούλο και ονόματα από περιοχές της Σαντορίνης. Όλη αυτή η περιοχή που θυμίζει έντονα τη Σαντορίνη είναι δίπλα στη θάλασσα με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα που μπορείς να απολαύσεις τριγυρίζοντας στο εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου που έχει πολλά όμορφα σημεία για φωτογραφίες, υπέροχες τοιχογραφίες και το εστιατόριο – καφετέρια Mama Thira, που σερβίρει φαγητό και πρωινό και ανήκει στο δυναμικό του ξενοδοχείου. 

 

Photos source = click here
 

Τα μέρη μπορεί να φαντάζουν πολλά και να νομίζει κάποιος ότι είναι σε ένα μεγάλο χώρο σε εκείνη την περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα είναι όλο μια περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο και μπορείτε να απολαύσετε από τις φωτογραφίες που σας παραθέτω. 

 

Photos source = click here
 

Αγαπημένα σημεία για μια φωτογραφία είναι οι λευκές εκκλησίες με τον γαλάζιο τρούλο, τις καμπάνες και την πλατεία Σαντορίνης (Santorini Square) που οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι κατάλληλα και οι σκάλες που οδηγούν ψηλά (αν είσαι από κάτω) δίνουν την αίσθηση της Σαντορίνης. 

 

Photos source = click here 1 και click here 2

Το Μεσογειακό Χωριό ονόματι "Blue Crystal Village" ή αλλιώς "Μπλε Κρυστάλλινο Χωριό" είναι ένα μικρό χωριό που δημιουργήθηκε από 63 κατοίκους του Myeongam-ri, Tangjeong-myeon, στην πόλη Asan. Είναι στην ουσία μια μικρή περιοχή με 66 κτίρια, καταστήματα, ένα εμπορικό κέντρο, εστιατόρια, καφετέριες, αλλά και αίθουσες που νοικιάζονται σε καλλιτέχνες για εκθέσεις και όχι μόνο και έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μοιάζει με ένα μεσογειακό χωριό. Άλλοι λένε ότι μοιάζει με τα ελληνικά νησιά, όπως τη Σαντορίνη και τη Μύκονο και άλλοι πως μοιάζει με κάποιο ιταλικό χωριό και κάποια στοιχεία δίνουν την αίσθηση της γαλλικής αύρας. Τα προηγούμενα χρόνια, οι ντόπιοι καταπιάνονταν με την αμπελοκαλλιέργεια εκεί, αλλά μόλις μετακόμισαν άλλοι για να δουλέψουν, όταν άρχισαν να κατασκευάζονται βιομηχανικές μονάδες, η Samsung SDI είναι μια από αυτές, τότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα θεματικό χωριό με μεσογειακό στυλ. Μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα της περιοχής εδώ: https://www.instagram.com/explore/tags/bluecrystalvillage/ 

 


 

Πρόσφατα μάθαμε ότι υπάρχει ένα Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας στο νησί Jeju στην Κορέα που μοιάζει σαν μια ρέπλικα του Παρθενώνα και προσελκύει κυρίως οικογένειες. Οι γονείς θέλουν να μάθουν στα παιδία τους την ελληνική μυθολογία που έμαθαν αυτοί στα κορεατικά σχολεία και να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για τα μαθήματα που θα διδαχτούν. Στο μουσείο υπάρχουν περίπου 200 αναπαραγωγές διάσημων πινάκων και μαρμάρινων γλυπτών που βασίζονται ή έχουν πάρει έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και κοσμούν γνωστά μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, υπάρχει το AR Trick Eye Museum που φέρνει τον επισκέπτη πιο κοντά με τα οπτικά εφέ και είναι το πρώτο μουσείο τεχνών στο Jeju που υιοθετεί την AR τεχνολογία και στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ένα σιντριβάνι με γλυπτά από πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας και θυμίζει Ελλάδα ή Ιταλία, καθώς οι Κορεάτες τρέφουν μεγάλη αδυναμία στην ελληνική μυθολογία και έχουν έξω από το μουσείο ένα μύλο σαν αυτούς που υπάρχουν στη Μύκονο. Επίσης, στον εσωτερικό χώρο του μουσείου, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τον Δούρειο Ίππο, διάσημα γλυπτά, τοιχογραφίες, σιντριβάνια και ζωγραφικές απεικονίσεις που βοηθούν τους μικρούς να μάθουν την ελληνική μυθολογία και τους μεγάλους να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. 

 

Photos source = click here
 

Το Πολιτιστικό χωριό Gamcheon στο Busan στα νότια της χώρας είναι ένα χωριό με πολύχρωμα σπίτια που λέγεται ότι θυμίζει τη Σαντορίνη και ντόπιοι και τουρίστες την ονομάζουν ‘Η Σαντορίνη της Κορέας’. Προσωπικά, η εικόνα του πολιτιστικού χωριού μου θυμίζει περισσότερο τις φαβέλες σε Βραζιλία και Κολομβία που έχουν πολύχρωμα σπίτια, αλλά θα συμφωνίσω ότι μοιάζει στο κομμάτι που τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά τοποθετημένα σε μια πλαγιά, όπως συμβαίνει και στη Σαντορίνη και έχει ατέλειωτες ανηφόρες και κατηφόρες. Το συγκεκριμένο χωριό είναι κοντά στη θάλασσα και είναι σπίτια που κατοικούνται ή έχουν δοθεί ως δωρεά στην πολιτεία και έχουν ανακαινιστεί. Πολλοί καλλιτέχνες έβαψαν τους τοίχους του σπιτιού και τις εξωτερικές σκάλες στις ανηφόρες και κατηφόρες με όμορφα χρώματα και σχέδια. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με τα πόδια ή με μικρά λεωφορεία κάψουλες μικρής χωρητικότητας, που κινούνται πάνω σε ράγες. Εκτός από σπίτια, υπάρχουν εκεί μαγαζιά, καφετέριες, παλαιοπωλεία, μια εκκλησία, γκαλερί και μουσεία. Το 1920-1930 η περιοχή αυτή ήταν μια από τις φτωχές στο Μπουσάν και σταδιακά βελτιώθηκε λόω της εργασίας στο λιμάνι που είναι κοντά και από το 2009 αποτέλεσε πόλο έλξης για τους τουρίστες λόγω της μεταμόρφωσής του καλλιτεχνικά. 

 ﹏

Επιμέλεια άρθρου = Korean Dramas (Greek Fans)

Photos = Courtesy of the owners (names mentioned on the pictures)

 𐩘

Ακολουθήστε με στα social media μου:

Facebook: https://www.facebook.com/dovletoglou.eftychia/

TikTok: https://www.tiktok.com/@eftychia_koreafan_grkr?

Instagram: https://www.instagram.com/dovletoglou_eftychia_author/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZqaqafFXxPPhDWRP9UEetA


 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...