Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Το ‘K-Wave Night’ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

 



Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το άρθρο στα ελληνικά, να σας θυμίσω ότι υπάρχει το πρωτότυπο άρθρο στα αγγλικά. Δε ζητάω πολλά. Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση του άρθρου, πατήστε τον κάτωθι σύνδεσμο για να δώσετε από ένα view (θέαση) και ένα like στη φουκαριάρα την επίτιμη δημοσιογράφο, που ξέχασε να τραβήξει βίντεο και σκεφτόταν τις φωτογραφίες. https://honoraryreporters.korea.net/board/detail.do?articlecate=1&board_no=14578&tpln=1


Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το διάβασμα. Πάρτε γυαλιά, ανάψτε φως και εμπρός μαρς!

Φόρεσα το παραδοσιακό χάνμποκ, έκανα καρδούλες με τα δαχτυλάκια μου και χαμογέλασα κιόλας. Αμ πως! Φωτογράφος: Κώστας Ελευθεριάδης... Μονδέλο: Ευτυχούλα  

 
Να και το περίφημο gimbap που έφτιαξαν οι μαθητές μαγειρικής. Photo: Korean Dramas (Greek Fans)

Η κορεατική πρεσβεία στην Ελλάδα και το K-Wave Greece Thessaloniki διοργάνωσε το K-Wave Night στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στο κέντρο της πόλης. Η προσέλευση για την πρώτη εκδήλωση έγινε μόνο με προσκλήσεις που δόθηκαν στα πρώτα 20 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή στη σελίδα της κορεατικής πρεσβείας στο Facebook. Αυτό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του περισσότερου κόσμου ήταν το μάθημα μαγειρικής με τον Κορεάτη σεφ της πρεσβείας. Όμως, οι θέσεις ήταν αυστηρά είκοσι και υπήρξαν μερικά μικρά παράπονα, επειδή οι θέσεις ήταν λίγες. To μάθημα μαγειρικής ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα με τον έμπειρο σεφ, κύριο Lee. Μαζί με τα είκοσι άτομα μαγείρεψαν gimbap, δοκίμασαν κορεατικό φαγητό και εν συνεχεία έδωσαν το υπόλοιπο φαγητό σε όμορφα κουτιά, για να το πάρει πακέτο ο κόσμος που παρακολούθησε το μάθημα. Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19:30 στην αίθουσα Δίας του ίδιου ξενοδοχείου για 60 άτομα που ήρθαν κατόπιν πρόσκλησης. 

Τα χάνμποκ που είχαμε να διαλέξουμε για μια φωτογραφία και κάτω είμαι στην είσοδο του ξενοδοχείου, δίπλα στην οθόνη που εμφανίζει την αφίσα της εκδήλωσης. Photo: 1. Korean Dramas (Greek Fans), 2 & 3. Κώστας Ελευθεριάδης

Πριν ξεκινήσει η βραδιά, ακούγαμε K-pop τραγούδια και είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε ένα χάνμποκ από τις τρεις επιλογές που υπήρχαν. Τη διαδικασία συντόνιζε η γυναίκα του Κορεάτη πρέσβη, η οποία ήταν αρκετά ευγενική και εξυπηρετική. (Να σημειώσω ότι τη ρώτησα αν είναι στυλίστρια ή κάτι τέτοιο, γιατί μου έδινε στυλιστικές συμβουλές και έμαθα ότι ήταν η σύζυγός του πρέσβη, κάτι που έκανε και τους δύο να ξεκαρδιστούν από τα γέλια για το χάλι μου). Αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης προσέλκυσε αρκετό κόσμο που έσπευσε να δοκιμάσει από ένα χάνμποκ. Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το κόκκινο βασιλικό χάνμποκ, αλλά εγώ διάλεξα ένα άλλο στα χρώματα που μου αρέσουν περισσότερο. Η γυναίκα του πρέσβη με βοήθησε να φορέσω το χάνμποκ και μετά και βγήκα φωτογραφία δίπλα στο μπάνερ που διαφήμιζε το World Expo 2023 με την καθοδήγηση του προσωπικού φωτογράφου μου, Κώστα Ελευθεριάδη

Φωτογραφίες από το κορεατικό περίπτερο στη ΔΕΘ. Photos: Vasiliki Englezou

Κάνω μια μικρή παρένθεση να αναφέρω και κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει. Φέτος, υπάρχει στη ΔΕΘ ένα κορεατικό περίπτερο με θέμα το World Expo 2023 στο Busan και η Vasiliki Englezou, που πήγε εκεί την ίδια μέρα, παραχώρησε μερικές φωτογραφίες που τράβηξε και δείχνουν το μοντέρνο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η ίδια, υπήρχε μέσα στο κορεατικό περίπτερο stand με κορεατικά προϊόντα, όπως φαγητό, ποτό και καλλυντικά, τα οποία ήταν διαθέσιμα μόνο προς έκθεση και όχι προς πώληση. Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου είναι στα 8 ευρώ. 

Ο πρέσβης, Lee Jung Il κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά μαζί μου και πάνω οι δύο φωτογραφίες είνα με τις νικήτριες που πήραν τα δώρα τους από τον διαγωνισμό με τα κουίζ. Η φωτογραφία κάτω είναι από την οθόνη με τις ερωτήσεις και να μαντέψουμε ποια είναι η σωστή απάντηση. Photos: Korean Dramas (Greek Fans)
 

Επιστρέφουμε στη βραδιά, που άνοιξε ο Κορεάτης πρέσβης, Lee Jung Il με έναν σύντομο και κατατοπιστικό εναρκτήριο λόγο και μετά είχαμε μερικούς γρίφους που αφορούσαν την K-pop, αλλά και την κορεατική ιστορία, κουλτούρα, κ.τ.λ. Οι νικητές που έβρισκαν τη σωστή απάντηση κέρδιζαν από ένα δώρο, που αφορούσε το αγαπημένο hansik, δηλαδή το κορεατικό φαγητό. Τράβηξα φωτογραφία δύο από τις νικήτριες του διαγωνισμού με το δώρο τους σε γρίφους που η ερώτηση ήταν πόσα σύμφωνα έχει το κορεατικό αλφάβητο, ποιο ιστορικό πρόσωπο της Κορέας δεν εμφανίζεται σε γουόν, ποια παραδοσιακή ενδυμασία δεν ανήκει στην Κορέα και άλλες ανάλογες ερωτήσεις.

 

Κατά τη διάρκεια του Random Play, που μεγαλούγησε η Χριστίνα των Spirits, αλλά υπήρξαν και άλλοι που πήραν μέρος και δίπλα στην άλλη φωτογραφία βλέπουμε τις SPIRITS να χορεύουν. Photos: Korean Dramas (Greek Fans)

 

Η βραδιά συνεχίστηκε με random play, όπου ακούγοντας κάποιες επιτυχίες της K-pop θα ερχόταν κάποιος από το κοινό για να χορέψει σύμφωνα με την K-pop χορογραφία. Αυτή η στιγμή φόβισε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους που ψάχναμε κάποιον ψηλό για να κρυφτούμε από πίσω του. Υπήρχαν όμως και κάποιοι δυναμικοί που χόρεψαν ωραία. Αγαπημένη μου χορογραφία και στιγμή ήταν όταν ακούστηκε το τραγούδι “Rover” από τον Kai.

Σειρά είχε το χορευτικό σχήμα της K-pop, SPIRITS, που εκπρόσωπησαν 3 φορές την Ελλάδα στον διαγωνισμό K-pop World Festival και χόρεψαν γνωστές επιτυχίες από την K-pop και παράλληλα, μας έδειξαν μια χορογραφία για να συμμετάσχουμε κι εμείς. Έκανα κάτι στην αρχή, αλλά μετά ένιωσα ότι ξεχαρβαλώθηκα λιγάκι με όλα αυτά που κρατούσα και το άφησα για τους άλλους. 

 

Πήραμε το δωράκι μας μετά τη λήξη της βραδιάς. Ένα σαπούνι με υπέροχο άρωμα. Photo: Korean Dramas (Greek Fans)

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορούσαμε να απολαύσουμε το ποτό μας, διαλέγοντας από δύο κορεατικά κι εγώ διάλεξα αυτό με το λίτσι. Καλό ήταν, αλλά δεν τρελάθηκα. Μπορούσαμε πάντως να ξαναγεμίσουμε το ποτήρι μας με κάτι άλλο. Υπήρχε νερό και άλλα αναψυκτικά. Στο τέλος της βραδιάς συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο και πήραμε όλοι από ένα δώρο. Ένα σαπούνι στο σχήμα του κορεατικού χάνμποκ, που αγαπήσαμε όλοι. Υπήρχε σε διάφορα χρώματα, αλλά εγώ διάλεξα αυτό που συνδύαζε ρόζ και μοβ. Μυρίζει απίθανα το σαπουνάκι και είναι τόσο όμορφο που δεν έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω, αλλά το έχω τοποθετήσει στο ράφι ως διακοσμητικό. 

Τα βιβλία μου στα χέρια των ανθρώπων της κορεατικής πρεσβείας. Photos: Korean Dramas (Greek Fans)

 

Ο Κορεάτης πρέσβης, Lee Jung Il και η γυναίκα του ήταν ευγενέστατοι και χαμογελαστοί. Έτσι, βρήκα την ευκαιρία να διαφημίσω τα βιβλία μου και παράλληλα να βγούμε από μία φωτογραφία. Ρώτησαν να μάθουν για την ιστορία στα βιβλία μου και εντυπωσιάστηκαν με την υπόθεση. Κατόπιν, πλησίασα τον σεφ και μερικούς υπαλλήλους της κορεατικής πρεσβείας που δέχτηκαν να κρατήσουν τα βιβλία μου και να βγουν φωτογραφία με αυτά, ενώ ρώτησαν και αυτοί να μάθουν πληροφορίες για τα βιβλία, την υπόθεση και το πώς ξεκίνησα να αγαπώ την Κορέα. Τους άφησα και αυτούς άφωνους 😁😂 και γύρισα στη θέση μου.

 

Φεύγοντας από την εκδήλωση πριν τις 21:00 που τελείωσε, χαιρέτησα τον πρέσβη και αυτός έκανε μια βαθιά υπόκλιση, όπως και η σύζυγός του. Δεν μπορώ να σας εκφράσω το πόσο χάρηκα που έκανε κάποιος και σε μένα αυτή τη βαθιά υπόκλιση. Είναι μια δικαίωση, βρε αδελφέ! Να πω, βέβαια, ότι κι εγώ υποκλίθηκα. Αυτό βγαίνει ασυναίσθητα και το κάνεις πριν καν το καταλάβεις.

Μετάφραση άρθρου στα ελληνικά: Honorary Reporters website

Honorary Reporter Dovletoglou Eftychia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...