Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Τα καλύτερα K-dramas για το 2022

 

Η φωτογραφία είναι ένα κολάζ αφισών από τις σειρές Uncle (Photo credit: TV Chosun), Big Mouth (Photo credit: MBC) και Little Women (Photo credit: tvN, tving)

Είμαστε ήδη στον δέκατο μήνα αυτού του χρόνου και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το 2022. Έτσι, είπα να ετοιμάσω μια λίστα με το top5 των καλύτερων K-dramas για φέτος σύμφωνα με τη δική μου άποψη. Η κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τη βαθμολογία που έδωσα μόλις ολοκλήρωσα τη θέαση της σειράς και επειδή σε 14 σειρές έδωσα 10 και σε κάποιες άλλες την ίδια βαθμολογία, θα ονομάσω αυστηρά 5 K-dramas σύμφωνα με την τελική γνώμη που έχω και την εικόνα που μου άφησαν στο τέλος, ώστε να είναι ένα κανονικό top5. Οι σειρές που έχω στη λίστα είναι αυτές που συγκέντρωσαν από 10 έως 10 με 5 τόνους. Έτσι, το top5 των καλύτερων K-dramas για το 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

 

Η 1η φωτογραφία είναι η αφίσα του King of Pigs (Photo credit: tving) και η 2η είναι η αφίσα της σειράς Eve (Photo credits: tvN, tving)
 

Στην θέση με βαριά καρδιά, αποφάσισα να επιλέξω δυο σειρές και όχι μία όπως τις 14 που ισοβαθμούσαν στην ίδια θέση. Επέλεξα αυτές τις δυο, γιατί έμειναν στην καρδιά μου το ίδιο και λίγο παραπάνω από τις άλλες που μου άρεσαν πολύ όταν τις είδα, αλλά αν κάνω σύγκριση τις νιώθω ελαφρώς πιο κάτω. Έτσι αυτές οι σειρές είναι οι εξής:

The King of Pigs : Η συγκεκριμένη σειρά είναι μια γροθιά στον εκφοβισμό και τις συνέπειές του. Είναι μια σειρά που είδα με κομμένη την ανάσα και παρά τη σκοτεινή ατομόσφαιρα που είχε, ταίριαζε στη θεματολογία του και ήταν μια διδακτική σειρά με ανατροπές και καταιγιστικές εξελίξεις. Οι, δε, ερμηνείες ήταν συγκλονιστικές.

Το K-drama Eve είχε εξαιρετικό σενάριο, εξαιρετικές ερμηνείες, εξαιρετική σκηνοθεσία και ήταν μια σειρά που θυμάμαι ότι ανυπομονούσα να βγουν τα επόμενα επεισόδια και όταν το έβλεπα τα συναισθήματα χτυπούσαν κόκκινο. Είχε κάτι μικρά κενάκια και για αυτό δεν έβαλα τόνους, αλλά και πάλι την αγάπησα πολύ. 

Είναι η σειρά Link: Eat, Love, Kill (Photo credits: tvN, tving)


Την θέση καταλάμβάνει το K-drama Link: Eat, Love, Kill το οποίο ήταν μια εξαιρετική σειρά με δυο νέους και υπέροχους ηθοποιούς που παίζουν εξαιρετικά σε μια σειρά που συνδυάζει δράση, ρομάντζο και φαντασία. Ήταν μια απολαυστική σειρά που με έκανε να αγωνιώ και δε βαρέθηκα καθόλου. 

Είναι η σειρά Our Blues (Photo credits: tvN, tving)

 

Και στην ίδια θέση (4η) είναι και η σειρά Our Blues, που ομολογώ ότι ξέχασα πως της είχα βάλει 10 με τόνο και μου το υπενθύμισε μια φίλη που το είδε και της άρεσε. Είναι μια κοινωνική και ανθρώπινη σειρά που όλες οι ιστορίες μιλούν στην καρδιά και αν και διαφορετικές και ενδιαφέρουσες, τοποθετούνται σε μια μικρή κοινωνία και έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και μας δίνει μαθήματα ζωής. Οι ηθοποιοί ήταν όλοι εξαιρετικοί, το ίδιο και η σκηνοθεσία και η μουσική.


Η 1η φωτογραφία είναι η αφίσα του Through The Darkness (Photo credit: SBS) και η 2η είναι η αφίσα της σειράς Little Women (Photo credits: tvN, tving)
  

Στην θέση βρίσκεται το Through The Darkness, που ήταν μια εξαιρετική σειρά δράσης που αφηγείται την ιστορία του πρώτου προφάιλερ στην Κορέα και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η πλοκή του ήταν τόσο καλογραμμένη και οι ερμηνείες εξαιρετικές που με καθήλωσε παρά το γεγονός πως κάποιες φορές ήταν κάπως μουντό και ίσως αργό. Το Little Women είναι μια σειρά που ολοκλήρωσα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν φουλ στη δράση, οι ανατροπές ήταν καταιγιστικές, οι ερμηνείες φωτιά και η σκηνοθεσία εξαιρετική. Την αγάπησα πολύ και αυτήν τη σειρά. 

Είναι η επίσημη αφίσα της σειράς Uncle (Photo credit: TV Chosun)
 

Στη θέση βλέπουμε το Uncle, που προβλήθηκε τους πρώτους μήνες της χρονιάς και ακόμη θυμάμαι με πααααρα πολύ αγάπη. Οι ερμηνείες ήταν απλά συγκλονιστικές και η πλοκή υπέροχη. Βασίστηκε σε αγγλική σειρά και κατά τη διάρκεια που το έβλεπα γέμιζα συναισθήματα. Ήταν μια διδακτική σειρά που με έκανε να ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο και να αγωνιώ για τις εξελίξεις του. 

H φωτογραφία είναι η επίσημη αφίσα της σειράς Big Mouth (Photo credit: MBC)

 

Στην θέση βρίσκεται το Big Mouth, το οποίο με έκανε κάθε φορά τρελή από αγωνία με τις εξελίξεις, τις φουλ ανατροπές και τις εξαιρετικές ερμηνείες. Ήταν μια σειρά που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπήρχε τέτοιο σενάριο και τέτοιες ερμηνείες. Γενικά, αυτή η σειρά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά για να το πω καλύτερα, υπάρχει και ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. 

 

Τη βαθμολογία 10 έλαβαν 14 σειρές και αυτές είναι:

Snowdrop

Juvenile Justice

Business Proposal

Military Prosecutor Doberman

The King of Pigs

The Killer's Shopping List

Rose Mansion

Kiss Sixth Sense

Remarriage and Desires

Why Her?

Eve

It’s Beautiful Now

If You Wish Upon Me

Bravo, My Life


Από τις σειρές που παίζουν τώρα, αγαπώ τα:
Blind

One Dollar Lawyer  

Gold Spoon 


Ακολουθήστε με στα social media μου:

Facebook: https://www.facebook.com/KoreanDramasGreekFans

My English Articles: https://www.korea.net/TalkTalkKorea/English/about?action=rankerPosts&id=FelicityGR

& https://honoraryreporters.korea.net/board/main.do?tpln=1&articlecate=1&pageidx=1&searchsort=lastest&searchtp=&searchtxt=Dovletoglou

TikTok: https://www.tiktok.com/@eftychia_koreafan_grkr?

Instagram: https://www.instagram.com/koreanculturegreekfans/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZqaqafFXxPPhDWRP9UEetA





 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...