Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Έλληνας εκπλήρωσε την επιθυμία του και ταξίδεψε στην Κορέα

 

English article: https://honoraryreporters.korea.net/board/detail.do?articlecate=1&board_no=9607&tpln=1

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούσα τον φίλο μου στο Facebook και Instagram, Μίλτος Δόνδωρος, να ανεβάζει υπέροχες φωτογραφίες από το ταξίδι 11 ημερών που έκανε στη Σεούλ. Έτσι, τον προσέγγισα και την Παρασκευή 19 Μαϊου που επέστρεψε από το ταξίδι μιλήσαμε μέσω Facebook και μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις και τις προτάσεις του από το ταξίδι.



Πετώντας με την Qatar airways και Cathay, ταξίδεψε από την Αθήνα για τη Σεούλ παρέα με άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία τα γνώρισα από το ίντερνετ και συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο. Είναι μια περίπτωση που σπάνια τη βλέπεις και εδώ καταλαβαίνεις τις όμορφες σχέσεις που φτιάχνουν τα K-dramas και η κορεατική κουλτούρα, ενώνοντας ανθρώπους που έχουν κοινές αγάπες και όνειρα και στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένα ταξίδι στην Κορέα.


Το εισιτήριο κόστισε 600 ευρώ και χρειάστηκε να έχει μαζί του, το διαβατήριο, το K-eta, που είναι ουσιαστικά κάτι σαν βίζα που σου επιτρέπει την είσοδο στην χώρα και το Qcode είναι ένα χαρτί που συμπληρώνεις για το αν έχεις συμπτώματα του Covid-19 και δίνεις τα στοιχεία σου, όπως για παράδειγμα τηλέφωνο, που θα μείνεις και τα σχετικά. 

 


 

Όταν τον ρώτησα να μου πει ο Μίλτος Δόνδωρος τις εντυπώσεις του από το ταξίδι, απάντησε πως έχει τις καλύτερες εντυπώσεις. Του άρεσαν τόσο πολύ αυτές οι 11 μέρες που δεν ήθελε να φύγει. Μάλιστα, του έκανε εντύπωση που του άρεσε το soju, αν και δεν αγαπά το ποτό. Παρατηρούσε τον κόσμο στην Κορέα και το πόσο καλοντυμένοι ήταν και αποφάσισε να αγοράσει γυαλιά ηλίου gentle monster, τα οποία είδε συχνά να φορούν οι καλλιτέχνες στα K-dramas και ένα μπαγκι παντελόνι και δύο μπλουζάκια που είδε να φορούν πολλοί Κορεάτες. Δεν παρέλειψε να προμηθευτεί μαγνητακια για το ψυγείο, παραδοσιακές βεντάλιες και ramyun.

 

Τον ρώτησα αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Κορέα και αυτός απάντησε πως θα ήθελε να πάει στην Κορέα και αν θα μπορούσε και θα του δινόταν η κατάλληλη ευκαιρία, θα ήθελε να ζήσει μόνιμα στην Κορέα. Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως προτιμά τις μικρές πόλεις και την επαρχία με την όμορφη φύση. Ένα ακόμα συν θεωρεί ότι είναι οι μικρές αποστάσεις που δεν απαιτείται κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς για τις διαδρομές του. Δε θα έλεγε, όμως, όχι να μείνει στη Σεούλ ή το Μπουσάν. 

 

 

Όταν τον ρώτησα να μου αναφέρει 5 πράγματα που του άρεσαν στην Κορέα, μου απάντησε αμέσως ότι αγάπησε τον Namsan Tower, επειδή ήταν ένα υπέροχο σημείο που έβλεπες από ψηλά την πόλη και άρεσε το δάσος, τα λουκέτα και την πρόσβαση με τελεφερίκ. Το δεύτερο πράγμα που αγάπησε ήταν τα corn dogs, τα οποία θεωρεί το καλύτερο και πιο εύγευστο street food που έχει φάει. Λάτρεψε τα ποταμάκια μέσα στην πόλη που έδιναν μια όμορφη θέα και ωραία σημεία για ξεκούραση στην πόλη. Έκανε πολλές βόλτες στις γραφικές γειτονιές της Σεούλ, που άλλες ήταν ήσυχες και άλλες ήταν γεμάτες κόσμο και αυτό που του άρεσε περισσότερο ήταν ότι μπορούσε να κάνει βόλτες το βράδυ χωρίς να φοβάται για την ασφάλειά του, επειδή υπήρχαν παντού κάμερες. Τέλος, εντυπωσιάστηκε που έβλεπε που δεν είδε πουθενά κάποιο παλιό αυτοκίνητο και όλα ήταν καλά και ακριβά. 

 

Εκτός από τα 5 αγαπημένα πράγματα που άρεσε στην Κορέα, τον ρώτησα και για 5 πράγματα που δεν άρεσε και μου απάντησε μετά από λίγη σκέψη ότι δεν του άρεσε το tteokbokki, γιατί η λαστιχωτή υφή του δεν ήταν στις προτιμήσεις του. Επίσης, δεν του άρεσε που δεν επιτρέπονταν τα σκυλιά σε κάποια πάρκα και το ότι δεν έβρισκε εύκολα corn dogs που τόσο αγάπησε και έψαχνε να τα βρει. Κάτι άλλο που δεν του άρεσε ήταν ότι έκανε ντους στο πάτωμα και δεν ήταν όπως οι ντουζιέρες που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τέλος, δεν του άρεσε που δεν υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών στους δρόμους, γιατί ήθελε να πετάξει τα σκουπίδια και έπρεπε να τα κουβαλάει μαζί του μέχρι να πάει στο ξενοδοχείο και να τα πετάξει εκεί. 

 

 

 Σε όποιον έχει σκοπό να πάει στην Κορέα, του προτείνει να δοκιμάσει τα corn dogs από street food. Είναι σίγουρος ότι όλοι θα το λατρέψουν και θα εντυπωσιαστούν με την πλούσια γεύση τους. Του άρεσε πολύ το barbeque που δοκίμασε και η εμπειρία να τα ψήνεις ανάλογα με τις προτιμήσεις του ήταν ένα συν. Ο συνδυασμός με το soju ήταν εξαιρετικός και το προτείνει σε όλους. Το gamjatang είναι ένα φαγητό που το διάλεξε εξαιτίας μιας φωτογραφίας που είδε και το βρήκε ενδιαφέρον. Η πρώτη γνωριμία με το φαγητό ήταν θετική και άρεσε τον γευστικό συνδυασμό του πικάντικου με το κρέας και το προτείνει σε όλους. Επίσης, συμβουλεύει σε όλους να μην παραλείψουν να δοκιμάσουν το ρύζι, όπως το μαγειρεύουν οι Κορεάτες στον ατμό και έχει μια ιδιαίτερη γεύση που του άρεσε.



 

Οι 5 περιοχές που αγάπησε ήταν το Myeongdong, στο οποίο μπορούσε να κάνει τα ψώνια του και να βρει διάφορα καλά καταστήματα σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, υπήρχε και ο καθεδρικός ναός και άλλα αξιοθέατα που είχαν ενδιαφέρον να δεις. Του άρεσε η περιοχή που ήταν κεντρική και κοντά στις περισσότερες ενδιαφέρουσες περιοχές. Η Hongdae είναι μια περιοχή γεμάτη φοιτητές και νέους και εκεί μπόρεσε να κάνει φθηνά ψώνια και να καθίσει να απολαύσει μουσικές εκδηλώσεις από νέους ανερχόμενους Κορεάτες καλλιτέχνες. Είναι μια καλή περιοχή για να φάει κάποιος ή να πιει έναν καφέ σε χαμηλές τιμές. Η Insadong είναι μια ήσυχη γραφική περιοχή με ωραία σοκάκια, στην οποία βρήκε καλά παραδοσιακά εστιατόρια με νόστιμο φαγητό σε καλές τιμές. Ο ποταμός Χαν είναι ένα σημείο που είδε πολλές φορές στα K-dramas και ήθελε πολύ να πάει και να δει από κοντά το ποτάμο και τη γέφυρα Banpo. Έτσι, πήγε το βράδυ και είδε τον ποταμό και τη γέφυρα με το σόου με το νερό να τρέχει σαν πολύχρωμος καταρράκτης από τη γέφυρα και απόλαυσε ένα πικνικ, μαζί με ντόπιους που έκαναν το ίδιο. Η Gangnam ήταν μια χλιδάτη περιοχή που αγάπησε. Του άρεσε να βλέπει κομψά καταστήματα, εντυπωσιακά κτήρια και τα καλλιτεχνικά πρακτορεία των καλλιτεχνών. Το Starfield COEX και συγκεκριμένα η βιβλιοθήκη είναι ένα αξιοθέατο σε αυτή την ακριβή περιοχή που προτείνει σε όλους να επισκεφτούν είτε είναι λάτρεις του βιβλίου είτε όχι. Η πρότασή του είναι να πάει ο επισκέπτης και να απολαύσει τον καφέ του του υπό τους ήχους της lounge μουσική που παίζει από τα ηχεία της βιβλιοθήκης.


Προτείνει 5 αξιοθέατα για να επισκεφτεί κάποιος και το πρώτο είναι ο Namsan Tower, τον οποίο είδε σε όλα τα K-dramas και του προκάλεσε δέος όταν τον είδε από κοντά. Αυτό που του έμεινε από την επίσκεψή του εκεί ήταν η μαγευτική θέα της Σεούλ από ψηλά και προτείνει τους επισκέπτες να πάνε όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει, για να δουν την πόλη φωτισμένη. Το Deoksugung street walls είναι τα περίφημα τείχη μέσα στην πόλη της Σεούλ που είδε πολλές φορές σε K-dramas και ήθελε να τα επισκεφτεί. Τελευταία, τα είδε στην αγαπημένη του σειρά Run On με τον Im Siwan και τη Shin Se Kyung. Το δρομάκι με τα τείχη του παλατιού, που προσφέρεται για βόλτες είναι πολύ όμορφο. To Bukchon Hanok village είναι είναι χωριό που προτείνει σε όλους να επισκεφτούν, γιατί είναι ένα παραδοσιακό χωριό με σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τις γνωστές στέγες χανόκ και τον εντυπωσίασε ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στα γνωστά παλάτια Gyeongbokgung, Changdeokgung και τον Γαλάζιο Οίκο. Μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή και το ένιωσε σαν μια όαση μέσα στη σύγχρονη πόλη. Του άρεσε η ησυχία και η θέα στο βάθος προς το Namsan. Το Gyeongbokgung palace είναι τεράστιο και μαγευτικό. Προτείνει σε όλους να το επισκεφτούν και να νοικιάσουν ένα hanbok, όπως έκανε και ο ίδιος. Το φόρεσε και μπήκε δωρεάν στο παλάτι και βγήκε υπέροχες φωτογραφίες με την παραδοσιακή φορεσιά. Μόλις πήγε στο κατάστημα για να νοικιάσει μια στολή προτίμησε αυτή του πρίγκιπα, γιατί δεν ήθελε να πάρει κάποια στολή βασιλιά ή πολεμιστή και η εμπειρία ήταν τόσο καλή που την προτείνει σε όλους. Ο Lotte Tower είναι κάτι τελείως διαφορετικό και το προτείνει ανεπιφύλακτα, γιατί η θέα από ύψος 500 μέτρων του έκοψε την ανάσα. Το γυάλινο πάτωμα από το οποίο είδε το κενό κάτω από τα πόδια του, τού προκάλεσε μια περίεργη αίσθηση φόβου. Το προτείνει μέρα που να έχει καθαρό ουρανό, για να υπάρχει καλή ορατότητα.


Photos / Φωτογραφίες = Miltos Dondoros

Original article / Πρωτότυπο άρθρο = Honorary Reporter Website

Αρθρογράφος = Δοβλέτογλου Ευτυχία / Korean Dramas (Greek Fans)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...