Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

To Παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη που Εστιάζει σε Ασιατικά Προϊόντα

 

Photos: Dovletoglou Eftychia, Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αλλά δεν υπάρχουν πολλά μέρη που μπορούμε να προμηθευτούμε κορεατικά σνακ ή υλικά για να μαγειρέψουμε μια κορεατική συνταγή. Όμως, η ζήτηση έφερε την ανάγκη και ‘Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης’ που ιδρύθηκε το 1924, έχει κυρίως ελληνικά τρόφιμα, επεκτάθηκε στην έθνικ κουζίνα και έφερε τα πρώτα κορεατικά ramyun περίπου το 2014 – 2015. Η συνεχώς αυξημένη ζήτηση καινούριων τροφίμων, ποτών και σνακ από την Κορέα και γενικότερα, την Ασία, αλλά και η δύσκολη πρόσβαση στο υπόγειο του καταστήματος, έκανε την οικογένεια Σωτηριάδη να σκεφτεί να ανοίξει ένα παντοπωλείο σε κεντρικό σημείο της πόλης που να πουλά μόνο ασιατικά προϊόντα και να είναι εύκολα προσβάσιμο και σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το κατάστημα άνοιξε το 2020 εν μέσω κοροναϊού και για να διευκολύνει τον κόσμο, έκανε delivery στο σπίτι δωρεάν. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει αγκαλιάσει το κατάστημα και είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται από τις γύρω πόλεις και χωριά και επισκέπτονται το κατάστημα για να προμηθευτούν μερικά σνακ, όπως μου είπαν μερικοί. Ο λόγος είναι ότι στις γύρω πόλεις δεν υπάρχει ένα ανάλογο παντοπωλείο. 

Για παράδειγμα, η Foyla Doda μου είπε ότι μένει στη Χαλκιδική και δεν χάνει την ευκαιρία να επισκεφτεί το μαγαζί και να πάρει μερικά σνακ, όπως kimchi, tteokboki και gochujang όταν έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ο Πασχάλης Πιπερτζής ζει στις Σέρρες, μια πόλη που απέχει πάνω από μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη, και κατά την επίσκεψή του αγόρασε soju, makgeolli, ramyun, kimchi και ξυλάκια με γεύση ροδάκινο.

Photos: Dovletoglou Eftychia, Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας

Τη μερίδα του λέοντος, καταλαμβάνουν τα κορεατικά προϊόντα που υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ramyun, gochujang, kimchi, soju, makgeolli, korean fried chicken, tteokbokki, pancakes και άλλα σνακ. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, Μιχάλης Σωτηριάδης, είναι ο γιος της οικογένειας και είπε ότι ο κόσμος συνεχώς ζητάει περισσότερα κορεατικά προϊόντα και αυτός τα σημειώνει για να τα αναζητήσει. Ένα από τα προϊόντα που ζήτησαν κάποια άτομα και έχει ήδη κάνει την αναζήτησή του είναι τα banana milk, που βλέπουμε συχνά στα K-dramas. 

Photos: Dovletoglou Eftychia, Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας
 

Ρώτησα τον κύριο Σωτηριάδη για το ποια προϊόντα παίρνει ο περισσότερος κόσμος και περιληπτικά ανέφερε τα ramyun, τα soju όλων των γεύσεων, το makgeolli με γεύση μπανάνα, το kimchi, το gochujang και αρκετά κατεψυγμένα προϊόντα. 

Photos: Dovletoglou Eftychia, Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας
 

Ο Βασίλης Βελόπουλος είναι υπάλληλος του παντοπωλείου και σεφ ιαπωνικής κουζίνας. Αυτός μου είπε ότι κάποιοι πελάτες τον πλησίασαν για να μάθουν πού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υλικά και να τους δώσει μερικές συνταγές. Έτσι, αυτό το ενδιαφέρον τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα κανάλι μαγειρικής στο YouTube και στο TikTok και να προσεγγίσει κόσμο με τις συνταγές του και στο Instagram. Παρουσίασε διάφορες ιαπωνικές συνταγές, αλλά ο κόσμος του ζητούσε και κορεάτικες συνταγές. Έτσι, άρχισε να διεισδύει και  στον γευστικό κόσμο της κορεατικής κουζίνας.

 Original article: Korea.net | HR Dovletoglou Eftychia

https://honoraryreporters.korea.net/board/detail.do?pageidx=1&board_no=16812&tpln=1&articlecate=1&searchtp=all&searchtxt=eftychia

Translation for Korean Dramas (Greek Fans) Facebook page 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...