Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

12 K-dramas που θα κάνουν πρεμιέρα τον Νοέμβριο

 

Photo = made with Canva. Use of the official posters by ENA, GENIETV, WAVVE, DISNEY+, SBS, JTBC)
 

Έχω συγκεντρώσει 12 K-dramas που μάλλον θα κάνουν πρεμιέρα τον Νοέμβριο και λέω μάλλον, γιατί 2 από αυτά δεν έχουν ακόμη ημερομηνία πρεμιέρας και μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία τους. Αν βάλουμε στη μέση και το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο Itaewon, ίσως να αλλάξουν οι προβολές κάποιων σειρών και η ημερομηνία πρεμιέρας να πάει για αργότερα.

Ας σας παραθέσω τη λίστα για να δείτε ποιες σειρές θα συναντήσουμε σύντομα στις οθόνες μας. 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Είδα και βαθμολόγησα 2.003 Κ-dramas ως τώρα και συνεχίζω...

 Original article = https://honoraryreporters.korea.net/board/detail.do?articlecate=1&board_no=3293&tpln=1  


Η πρώτη μου επαφή με την Κορέα ήταν μέσω των K-dramas. Η αλληλογράφος μου από την Ινδονησία, μου έστειλε το DVD από το “Boys Over Flowers” το 2010 και παρά το γεγονός ότι δεν ήθελα να το δω και είχα τις αντιρρήσεις μου, η σειρά κατάφερε να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Θυμάμαι πως με εντυπωσίασαν οι ηθοποιοί, η μουσική και η σκηνοθεσία και αυτό το K-drama ήταν η αφορμή ώστε 12 χρόνια μετά να έχω δει πάνω από 2,000 K-dramas. Εννοείται πως μέσα σε αυτόν τον αριθμό συγκαταλέγονται και web-dramas, σειρές 16-20 επεισοδίων, οικογενειακές σειρές των 50-80 επεισοδίων, καθημερινές σειρές των 100-120 και περισσότερων επεισοδίων και drama specials. Σύμφωνα με τη λίστα μου, έχω καταγράψει την άποψή μου για 2.060 K-dramas, αλλά αυτές που είδα από την αρχή ως το τέλος και έχω προσθέσει μια βαθμολογία είναι 2.003 και τις υπόλοιπες τις παράτησα στη μέση, όταν αποφάσισα πως δεν ήταν στις προτιμήσεις μου.


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Συνέντευξη με την πρώτη Κορεάτισσα Influencer στην Ελλάδα

Original article: https://honoraryreporters.korea.net/board/detail.do?articlecate=1&board_no=5221&tpln=1 



Ανακάλυψα πρόσφατα την Κορεάτισσα Pauline Lee στο TikTok και πρόσεξα ότι τα βίντεό της έχουν τραβήξει την προσοχή των Ελλήνων, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ακόλουθων, χιλιάδες likes και εκατομμύρια θεάσεις σε μερικά βίντεο. Η Pauline ξεκίνησε τον λογαριασμό της εν μέσω καραντίνας και άρχισε να ανεβάζει βίντεο με πληροφορίες για την Κορέα. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ήταν τεράστιο κι έτσι, αποφάσισε να το συνεχίσει. Η Pauline είναι 26 ετών και γεννήθηκε από Κορεάτες γονείς στην Αθήνα, όπου ήρθε η μητέρα της για να εργαστεί στην Πρεσβεία της Κορέας το 1991.

Η συνέντευξη δόθηκε από 15 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μετά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Παρακάτω θα δείτε απόσπασματα αυτής της συνέντευξης. 

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Τα καλύτερα K-dramas για το 2022

 

Η φωτογραφία είναι ένα κολάζ αφισών από τις σειρές Uncle (Photo credit: TV Chosun), Big Mouth (Photo credit: MBC) και Little Women (Photo credit: tvN, tving)

Είμαστε ήδη στον δέκατο μήνα αυτού του χρόνου και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το 2022. Έτσι, είπα να ετοιμάσω μια λίστα με το top5 των καλύτερων K-dramas για φέτος σύμφωνα με τη δική μου άποψη. Η κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τη βαθμολογία που έδωσα μόλις ολοκλήρωσα τη θέαση της σειράς και επειδή σε 14 σειρές έδωσα 10 και σε κάποιες άλλες την ίδια βαθμολογία, θα ονομάσω αυστηρά 5 K-dramas σύμφωνα με την τελική γνώμη που έχω και την εικόνα που μου άφησαν στο τέλος, ώστε να είναι ένα κανονικό top5. Οι σειρές που έχω στη λίστα είναι αυτές που συγκέντρωσαν από 10 έως 10 με 5 τόνους. Έτσι, το top5 των καλύτερων K-dramas για το 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

K-dramas’ News (26/09-02/10)

 

Αυτό το άρθρο είναι και μια νέα στήλη που θα γράφω κάθε εβδομάδα (αν θα σας αρέσει) και θα παρουσιάζω συνοπτικά όλα τα νέα που διαδραματίστηκαν στον καλλιτεχνικό χώρο της Κορέας την προηγούμενη εβδομάδα. Πάμε να τα δούμε;

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...