Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Οι εμπειρίες μιας Ελληνίδας στη Γαλλία για τη συναυλία του Lee Seung Gi

Στιγμιότυπα από τη συναυλία του Lee Seung Gi. Photos: Saouridou Vasiliki

 

Στις 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία του ηθοποιού και τραγουδιστή, Lee Seung Gi, γνωστό από τα K-dramas: Brilliant Legacy, My Girlfriend is Gumiho, The King 2 Hearts, Gu Family Book, Vagabond, and a Korean Odyssey και άλλα πολλά, στην πόλη Λιλ της Γαλλίας και στο Grand Theatre - Lille Grand Palais. 

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Μια Ελληνίδα στο Μιλάνο με τον Lee Min Ho

 

Μερικά στιγμιότυπα από το ταξίδι στο Μιλάνο για τον Lee Min Ho. © Πελαγία Χρυσανθοπούλου

Στις 13 Ιανουαρίου έγινε η επίδειξη μόδας του οίκου Fendi στο Μιλάνο κι εκεί δήλωσαν το παρόν τους ο Κορεάτης ηθοποιός Lee Min Ho (Pachinko), o ηθοποιός και τραγουδιστής Rowoon (Tomorrow) και ο ηθοποιός Lee Jae Wook (Alchemy of Souls) ως διεθνείς πρεσβευτές του γνωστού οίκου μόδας.


Πολλοί θαυμαστές των καλλιτεχνών μαζεύτηκαν εκεί για να δουν τους αγαπημένους τους σταρ και ανάμεσά τους ήταν και η Πελαγία Χρυσανθοπούλου, που είπε να κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι τη γειτονική μας Ιταλία, για να δει από κοντά τον Lee Min Ho και η θεά τύχη τής χαμογέλασε και τον είδε παραπάνω από μία φορά και υπέγραψε δύο αυτόγραφα για την ίδια. Θα ‘πρεπε να τη μαλώσω που δεν του είπε να υπογράψει για τη σελίδα μου ένα, αλλά δεν πειράζει. Την επόμενη φορά, γιατί γλυκάθηκε τώρα και θα ξαναπάει.


Μίλησα με την Πελαγία και μετέφερε τις εμπειρίες της από αυτό το ταξίδι σε μια συνέντευξη μέσω του Facebook στις 15 ως τις 17 Ιανουαρίου.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Κορεατικές στάμπες στη Θεσσαλονίκη

 

Αυτή είναι η πρόσοψη του καταστήματος απέναντι από τον Ευκλείδη. Photo: Dovletoglou Eftychia

Το κατάστημα «The Lab T-Shirt» βρίσκεται στην Παπαναστασίου 22, Θεσσαλονίκη, απέναντι από τον Ευκλείδη, το οποίο μεγαλώνει κιόλας. Εκτυπώνει στάμπες σε ύφασμα, όπως μπλουζάκια, οικολογικές τσάντες, πουκάμισα, σαλιάρες, ζακέτες και πολλά άλλα. Οι μέθοδοι εκτύπωσης είναι είτε το βινύλιο είτε με την ψηφιακή εκτύπωση. Τυπώνει λογότυπα από καταστήματα ή εταιρείες για τους υπαλλήλους τους, έχει ποικιλία από μακέτες που υπάρχουν στον κατάλογο του καταστήματος, αλλά τυπώνει και τις φωτογραφίες ή μακέτες που φέρνει ο κάθε πελάτης.

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

To Παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη που Εστιάζει σε Ασιατικά Προϊόντα

 

Photos: Dovletoglou Eftychia, Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αλλά δεν υπάρχουν πολλά μέρη που μπορούμε να προμηθευτούμε κορεατικά σνακ ή υλικά για να μαγειρέψουμε μια κορεατική συνταγή. Όμως, η ζήτηση έφερε την ανάγκη και ‘Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης’ που ιδρύθηκε το 1924, έχει κυρίως ελληνικά τρόφιμα, επεκτάθηκε στην έθνικ κουζίνα και έφερε τα πρώτα κορεατικά ramyun περίπου το 2014 – 2015. Η συνεχώς αυξημένη ζήτηση καινούριων τροφίμων, ποτών και σνακ από την Κορέα και γενικότερα, την Ασία, αλλά και η δύσκολη πρόσβαση στο υπόγειο του καταστήματος, έκανε την οικογένεια Σωτηριάδη να σκεφτεί να ανοίξει ένα παντοπωλείο σε κεντρικό σημείο της πόλης που να πουλά μόνο ασιατικά προϊόντα και να είναι εύκολα προσβάσιμο και σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το κατάστημα άνοιξε το 2020 εν μέσω κοροναϊού και για να διευκολύνει τον κόσμο, έκανε delivery στο σπίτι δωρεάν. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει αγκαλιάσει το κατάστημα και είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται από τις γύρω πόλεις και χωριά και επισκέπτονται το κατάστημα για να προμηθευτούν μερικά σνακ, όπως μου είπαν μερικοί. Ο λόγος είναι ότι στις γύρω πόλεις δεν υπάρχει ένα ανάλογο παντοπωλείο. 

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...