Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

6 πολιτισμικά σοκ που έζησα όταν ήρθα σε επαφή με την κορεατική κουλτούρα

 

Photo made with Canva

Η έκθεσή μου στα K-dramas έφερε κάποιες ερωτήσεις από μέρους μου, τις οποίες έκανα αργότερα στους Κορεάτες φίλους μου για καλύτερη κατανόηση. Είναι πράγματα, καταστάσεις ή έθιμα που δεν τα βρίσκουμε στην Ελλάδα, αλλά κάποια από αυτά ήταν πιο συνηθισμένα πριν από μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα και μετά ακολουθήσαμε το αμερικανικό μοντέλο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες τώρα.

Εν ολίγοις, θα αναπτύξω έξι υπηρεσίες και συνήθειες που έχουν οι Κορεάτες και δεν έχουμε πια εμείς.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Η γνώμη μου για το variety show “I Am Ground” και η γνώμη μιας Ελληνίδας που πήρε μέρος ως παίκτρια

 

Αφίσα της εκπομπής "I Am Ground" και φωτογραφία με τους καλλιτέχνες και τις Adore Us. Photos: ENA, Adore Us

Το κορεατικό variety show “I Am Ground” των καναλιών ENA και Channel A έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα και Ρόδο για μια εκπομπή 4 επεισοδίων, που σκοπό είχε να παρουσιάσει κορεατικά παιχνίδια στους ξένους και να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Ένας ακόμα στόχος ήταν να δουν αν μέσα από τα κορεατικά παιχνίδια, λαοί με διαφορετικές κουλτούρες θα μπορούσαν να συνυπάρξουν, να διασκεδάσουν, να γίνουν φίλοι και να τα συστήσουν και σε άλλους και αυτό που μπορώ να πω βλέποντας και τα 4 επεισόδια της εκπομπής είναι ότι ο στόχος επετεύχθη. 

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

5 Sci-fi K-dramas που προτείνω να δείτε ανά κατηγορία

 
5 Sci-fi K-dramas που προτείνω να δείτε ανά κατηγορία. Photos: SBS, MBC, Netflix, tvN/CJ ENM

Έχω ακούσει κατά καιρούς ότι οι Κορεάτες δεν έχουν καλές sci-fi σειρές ή ότι έχουν πολύ λίγες. Με μία πρόχειρη αναζήτηση στα πηγάδια της σκέψης μου, ανέσυρα μερικές σειρές που ήρθαν στο μυαλό μου και είδα μέσω σελίδων πως τα έχουν στην κατηγορία των sci-fi σειρών. Για να είμαι ειλικρινής, κάποιες σειρές δεν περίμενα να ήταν σε αυτή την κατηγορία, αλλά στη σελίδα τα είχαν και έτσι τα έβαλα κι εδώ. Σίγουρα, υπάρχουν περισσότερες σειρές αλλά αυτές μπόρεσα να σκεφτώ και να βρω τώρα.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Το ταξίδι της Αναστασίας στην Κορέα

 

Photo: Anastasia Angeli


Η Αναστασία Αγγελή πήγε τον Ιανουάριο στη Σεούλ κι έκλεισε αεροπορικό και ξενοδοχείο αρχές Δεκεμβρίου. Πράγμα κατανοητό, αφού ένα ταξίδι τον Ιανουάριο στην Κορέα είναι διαφορετικό από ένα ταξίδι που κάνουν οι περισσότεροι την άνοιξη ή το καλοκαίρι κι εκεί θέλει να το προγραμματίσεις αρκετούς μήνες πριν. Πέταξε από Λονδίνο Για Σεούλ με την Air France και το αεροπορικό εισιτήριο κόστισε 640 λίρες, δηλαδή κοντά στα 750 ευρώ. Όμως, λόγω της ακύρωσης της πτήσης της επιστροφής από την Air France, γύρισε με τη συνεργαζόμενη εταιρεία KLM νωρίτερα. Δηλαδή αντί να έφευγε Τετάρτη μεσημέρι, επέστρεψε στη βάση της Τετάρτη ξημερώματα. 

Επέλεξε το ξενοδοχείο L7 Myeongdong κι έδωσε 910 λίρες (περίπου 1,070 ευρώ) που ήταν στην καρδιά του εμπορικού, τουριστικού δρόμου στη Myeongdong και είχε όλα τα καταστήματα και φαγάδικα στα πόδια της.

Τα κορυφαία K-dramas σε τηλεθέαση

  Chief Inspector, Photo credits: MBC Κατάφερα να βρω 106 Κορεάτικες σειρές, που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα του 30% τηλεθέαση. Είμαι...